Karácsony szegénységben, de szeretetben

<b>Szombathely</b> - Rozáliáéknál idén nem volt karácsony. Bár egy kis fenyőfát állítottak a konyhában, a Jézuska nem látogatott el a Körmendi úti házhoz, ahol a nagymama egyedül neveli hét unokáját.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- Az édesanyjuk egyik nap megkért, hogy vigyázzak a gyerekekre, amíg befizeti a villanyszámlát. Soha többet nem láttuk viszont - emlékszik vissza a mozgássérült nagymama. 

A legkisebb gyermek pár hónapos, a legnagyobb már  iskolába jár, s a tíztagú család egy szoba-konyhán osztozik, s ha kifizetik a lakbért, befizetik a számlákat, akkor  harmincezer forintjuk marad, arra, hogy ételt tegyenek az asztalra. 


Lapunk munkatársai nem érkeztek üres kézzel a családhoz: ajándékokkal lepték meg a gyerekeket
Fotó: Horváth Csaba 

A legnagyobb szegénységben a nagymama mégis gondolta a karácsonyra, s megszerette volna ajándékozni unokáit. Egyetlen esélye volt: a szeretetszolgálat, ám a gyermekek vér szerint anyja előbb járt ott, mint a nagymama…

- Elmentünk a szeretszolgálatokhoz, azonban sokkoló hírt kaptunk - meséli az ötvenes éveiben járó Rozália. - A gyerekek édesanyja megelőzött bennünket,  az unokáimnak szánt csomagokat felvette, s elvitte magával. Így semmit sem tudtunk adni a gyerekeknek….

Mi maradt karácsonyra? A szeretet, mely ebben a családban nem csak az ünnepek idején létezik,  hanem a mindennapok része, ám ezt a szeretet nem lehet a fa alá rakni, nem lesz belőle új szemüveg a nemrég eltörött helyett, nem lesz cipő és tele hűtő sem…

 Bajdó Bettina riportját teljes terjedelmében a Vas Népe szombati számában olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!