Karnevál, birkózó vb: nincs már szabad szállás Szombathelyen

Aki az ország más részeiből érkezik a jövő heti Savaria Történelmi Karneválra, és nem foglalt előre szállást, szinte biztos, hogy nem fog tudni találni a megyeszékhelyen. Megpróbáltunk jövő hét végére szobát foglalni Szombathelyen, de sehol nem jártunk sikerrel.

Peltzer Géza

A Claudius Hotel igazgatója, Bella Ernő lapunknak elmodta:

- Már januárban minden szoba elkelt a szállodánkban. Hetek óta nem tudunk a turisáknak szállást ajánlani, ha lenne még ötven szobánk, mindegyiket ki tudtuk volna adni. A hotelben birkózók és az önkormányzat vendégei fognak lakni a karneváli napokon.

A zsúfoltságnak két fő oka van: a nagy szombathelyi rendezvények idején (Szent Iván-éj, CACIB-kutyakiállítás, karnevál) amúgy is kevés a szálláshely, másrészt idén egy időpontra esik a karnevál és az Ifjúsági Birkózó Világbajnokság. A birkózók többsége Bükön kapott szállást, de jó néhányan a két szombathelyi szállodában lettek elszállásolva.

- A birkózók már augusztus 21-én érkeznek, és 28-áig maradnak, van nap, amikor kilencszáz fő számára kellett szállást foglalni - tudtuk meg a szervező cég képviselőjétől. Volt arról tárgyalás az önkormányzat és a szervezők között, hogy a karnevált tegyék más időpontra, de végül is maradt az utolsó augusztusi hét vége. A világbajnokság időpontját a nemzetközi szövetség állapítja meg, ezen nem lehetett változtatni, az önkormányzat is ragaszkodott az augusztus 26-27-28-iki karneválidőponthoz.

Több utazási irodát is felhívtunk. Az IBUSZ-ban azt mondták, egyáltalán nem tudnak szállást ajánlani a Szombathelyre érkezőknek. A Tekergő Utazási iroda képviselője szerint nagy gond, hogy nem csak szállodából van kevés a városban, hanem kisebb panziókból is. Felhívtunk néhány kisebb panziót is. A Dózsa György utcai Amphora Hotelben azt mondták, az utolsó szobájuk három hete kelt el, mind a 19 szobájuk ki van már adva a karnevál idejére. A Gerendás panzióban egy hete foglalták le az utolsó szabad szobát, így  mind a 14 szoba és az öt apartman is elkelt már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!