Kaszálják a patakpartokat Szombathelyen

A vasi megyszékhelyen a hét elején megkezdődött a patakmedrek belterületi szakaszának a kaszálása. Ágak, fémtárgyak akadályozzák a munkát.

Erős D. Zoltán

A Gyöngyös műcsatorna és a Perint Szombathelyi belterületi szakaszán megkezdődött a patakmedrek kaszálása, tudtuk meg Pék Tibortól, a Nyugat-dunántúli Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság Szombathelyi Szakaszmérnöksége vezetőjétől.

A munkát a gátőri állomány végzi eszközökkel, gépekkel. Ez azonban nem megy mindenütt  zavartalanul. Problémát okoz, hogy a környékbeliek egyes részeken a mederbe olyan anyagokat, például levágott ágakat szórtak, ami lehetlenné teszi a munkavégzést, de nagyon veszélyesek a fűben megbúvó fémtárgyak is. A szakaszmérnökség vezetője arra kéri az érintetteket, hogy még a kaszás csapat megérkezése előtt szedje ki ezeket a patakból.

Tavaly ősszel a Gyöngyös egy szakaszán végeztek iszapolást. A kitermelt anyagot a helyszínen deponálták. Napjainkra viszont ezeket a kupacokat ellepte a szemét, ami akadályozza a szétterítést. Így előbb még ki kell szedni belőlük a szemetet. Ez pedig újabb költség, ami a kaszálásra szánt keretet csökkenti, mutatott rá Pék Tibor. Ez azért is gond, mivel amúgy sincs erre annyi pénz, ami az elvárható színvonalú karbantartást lehetővé tenné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!