Kaszinórablás és támadás a mélygarázsban! Veszélyes környék lett a Szűrcsapó?

Szombathely - Elfogták és már előzetes letartóztatásba is helyezték azt a férfit, aki kirabolt egy játéktermet szombat reggel a megyeszékhelyen. Keresik viszont a Szürcsapó utcai kaszinó kirámolóját, és azt a személyt, aki pénteken a Domus mélygarázsában másfél millió forintot zsákmányolt.

MTI

Elfogták a játékterem kifosztóját

Szalai Ferenc
alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a férfi egy késsel kényszerítette a játékterem alkalmazottját a 400 ezer forintnyi bevétel átadására, majd elmenekült. Az elkövetőt még aznap sikerült elfogni, a bíróság pedig vasárnap elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Még keresik a kaszinórablás elkövetőjét

Még keresi viszont a rendőrség annak a valószínűleg fegyveresen elkövetett rablásnak a tettesét, amely még június 30-án késő este történt szintén Szombathelyen és amelyről eddig a nyomozás érdekében nem adtak tájékoztatást - közölte a sajtóreferens.



755 ezer forint és 410 euro volt rabló zsákmánya

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egyik kezében fegyvernek látszó tárggyal, a másik kezében gázspray-vel lépett be a Szűrcsapó utcai kaszinóba és az alkalmazottat a kasszában lévő összeg, 755 ezer 600 forint és 410 euró átadására kényszerítette. A pénzt egy fekete színű sporttáskába pakoltatta, majd a Domus Áruház emeletére vezető lépcsőn keresztül elmenekült.

Az ismeretlen tettes személyleírása:

A 30 év körüli férfi 180-190 cm magas, kifejezetten vékony, szikár testalkatú, az elkövetéskor fekete színű hosszú ujjú pamut felsőt, ugyancsak fekete hosszú pamut melegítő nadrágot (mindkét külső lábszáron fehér csíkkal), és fehér színű sportcipőt, fején fekete szövetsapkát viselt, arcát egy fekete színű, apró fehér mintás fejkendővel takarta el.

A hatóság a 06 94/521-102 és a 0630/5910338 telefonszámokon vagy a 107-es segélyhívón várja mindazok jelentkezését, akik a bűncselekmény időpontjában a Domus Áruház környékén ezt a férift látták, illetve a bűncselekmény elkövetésével vagy az elkövető kilétével kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek.

Gázspray a Domusnál, 1,5 millió forintos zsákmánnyal

Egy harmadik rablásról is beszámolt a sajtóreferens, ez szintén a Domus üzletközpontban történt pénteken: a mélygarázsban egy ismeretlen megtámadott egy szombathelyi lakost, gázspray-vel lefújta, s elvette tőle a táskáját, amelyben a pénzét és mobiltelefonját tartotta. A rablással okozott kár meghaladja a másfél millió forintot.

A rendőrség közlése szerint egyelőre nem áll rendelkezésre olyan adat, amely azt bizonyítaná, hogy összefüggés lenne az egymáshoz közel eső helyszíneken elkövetett bűncselekmények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!