Kerékpárutat avattak: biztonságosan lehet betekerni a szombathelyi belvárosba

Elkészült, s a kerékpárosok már birtokba is vették a Bartók Béla körút és a Magyar László utca közötti kerékpárutat Szombathelyen. Pénteken délelőtt hivatalosan is átadták az új szakaszt.

Bajdó Bettina

A Nyugat-dunántúli Operatív Program egyik pályázatán sikerült a városnak több millió forintot nyernie kerékpárút fejlesztésére. Ebből az összegből végre megépülhetett a Bartók Béla körút és a Magyar László utca közötti szakasz.

A beruházás költsége 66 millió forint, ebből az unió 56 millió forinttal támogatta az elképzelések megvalósulását. Az ünnepségen először az Európa bajnok lányok, a terembicikli-akrobaták (BAJ KSE) avatták fel az utat.

Ezt követően Dr. Puskás Tivadar polgármester  elmondta, hogy a kivitelezési munkálatok február 18-án kezdődtek, s október 13-án fejeződtek be. A kerékpáros hálózat bővítésének ebben az ütemében az a kerékpáros szakasz megépítése szerepelt, amely a már meglévő utak összekötését biztosítja.

Ezáltal lehetővé válik a biztonságos kerékpáros közlekedés az Olad városrésztől egészen a belvárosig. A kerékpárút nyomvonala  a Bartók Béla körúti hídtól a Perint patak északi oldalán a Magyar László utcán át a Nagykar utcai Perint-hídig tart, itt  csatlakozik a meglévő kerékpár utakhoz. A kerékpárút hosszúsága 941 méter. A polgármester hozzátette, hogy az új útnak köszönhetően végig lehet biciklizni a városon.

A polgármester után Németh Gyula, a Magyar Aszfalt Kft. igazgatója kért szót, s beszédében kiemelte, nem csak egy egyszerű kerékpárútról van szó, hiszen úgy alakították ki, hogy a biciklis rész mellett van egy sáv a gyalogosoknak is. Így még többen vehetik igénybe a zöld övezetben megépült utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!