Kiállítás az Arenában: környezetvédelem és hulladékkezelés

Szombathely - Harmincnégy kiállító kínálja termékeit és szolgáltatásait az Arena Savariában a kedden megnyílt Nemzetközi Köztisztasági Szakmai Fórumon és Kiállításon.

Nagy Ildikó

A Köztisztasági Egyesülés 19. alkalommal rendezte meg a szakmai fórumokkal színesített nemzetközi köztisztasági kiállítást. A rendezvény immár szombathelyinek is nevezhető, hiszen a mostani a 17. alkalom, hogy az ágazat szereplői a vasi megyeszékhelyen mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat. A megnyitón Nagy György, a Köztisztasági Egyesülés igazgatója köszöntötte a résztvevőket. A város nevében Németh Kálmán alpolgármester, a szervező egyesülés nevében pedig dr. Hajdu Görgy  elnök méltatta a rendezvényt.

A nyitónapon dr. Farkas Hilda, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője tartott előadást a környezetvédelem legaktuálisabb kérdéseiről.



Új technológiák és új gépek bizonyítják az áhgazat fejlődését Fotó: Kiss Teodóra

Az Arena Savaria csarnokában, illetve a hátsó parkolóban 34 cég mutatja be kínálatát. Nyári és téli úttisztító gépek, különböző módszerrel tömörítő hulladékgyűjtő gépek, hulladékválogató berendezés sokasága tanúskodik a köztisztasági szakma technológiai fejlődéséről. Több cég kínál komposztáló berendezéseket is.

Az Öko-Pannon Nonprofit Kft. is kapcsolódott a kiállítás programjához: a csarnok előtti téren felállított eszközök segítségével az óvodások és általános iskolások játékos formában ismerkedhettek meg a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a hulladék újrahasznosításának alapelveivel. Népszerű volt az üvegekkel, kartondobozokkal teleszórt  Rend(m)ező, amelyről kötelek végére erősített kampókkal kellett kihalászni, majd a megfelelő gyűjtőedénybe helyezni a különböző hulladékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!