Kíhívás Napja 2009 - Südi Iringó nem tör Tiger Woods babérjaira

Budapest - Südi Iringó táncművész (aki manapság a Kalandra fal! televíziós vetélkedőben látható) azt szeretné, hogy több ezren vegyenek részt a kihívás napján. Az egyik fő rendezvény május 20-án lesz, a fővárosban az Erzsébet téren.

Az Olvasó

Südi Iringó gyerekkora óta él-hal a mozgásért, így nem csoda, hogy örömmel fogadta el a McDonald's Kihívás Napjának felkérését. Az egészséges és szép lábak nagykövetét május 20-án minden Erzsébet térre látogató táncos kedvű megforgathatja. A nagy eseményre készülődő Iringó éppen százhalombattai tánciskolájába tartott, amikor utolértük.

- Mit gondolsz, hányan lesznek olyan bátrak, hogy felkérjenek majd táncolni az Erzsébet téren?
- Gőzöm sincs. Remélem ezer fölött lesz ez a szám, de igazán csak egy többezres tömeggel lennék elégedett. Persze nem magam miatt. A tánc képes megszépíteni a hétköznapokat, ezért jó lenne, ha egy kicsit mindenkié lehetne.

- Miért vállaltad el a felkérést?
- Tavalyelőtt már részt vettem egy ehhez hasonlón. A Millenárison tartott Női Mozgásfesztiválról csupa jó emléket őrzök. Mindig buzdítani kell az embereket a mozgásra, az egészséges életmódra, és ha ezt valahol tánccal teszik, akkor nekem ott a helyem.



Südi Iringó gyerekkora óta él-hal a mozgásért

- Gyerekkorodban vettél részt Kihívás Napján?
- Sporttagozatos gimnáziumba jártam, így számomra mindig természetes volt a mozgás. Imádtam a váltóversenyeket, és ezekből mindig sok volt a Kihívás Napján, így hamar megszerettem ezt a rendezvényt.

- A táncon kívül voltál valaha másik sportágban igazolt versenyző?
- Nem. A táncról szól az életem, de azért hobbiszinten mindig nyitott voltam más sportokra, például a síelésre vagy manapság a golfra. Lehet, hogy nem én leszek az új Tiger Woods, de látják bennem a tehetséget.

- Hogy állnak a dolgok a tánciskoláddal?
- Épülget. 2007-ben nyitottunk Százhalombattán, azóta folyamatosan fejlődik. Mindig egy kicsivel többen vagyunk. Büszke vagyok arra, hogy sok helyről járnak hozzánk. Vannak gyerekek Komáromból és Tatabányáról is, ami azért nem a szomszédban található.



Südi Iringó már gimnazistaként is részt vett a "Kihívás Napja" rendezvényeken

- Ez a népszerűség a televíziónak köszönhető?
- Nincsenek illúzióm ebben a témában. Hiába dolgozunk jól, ha nem lennék ismert, feltehetőleg másképp mennének az iskola ügyei, de ezzel nincs is semmi baj.

- Mik a jövőbeni terveid?
- Szeretném, ha minél több stílust tudnánk oktatni az iskolában, ehhez persze több tanár és diák is kell, de ha a háromból az egyik megvan, akkor az úgyis vonzza magával a többit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!