Kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Romániától

Budapest - A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a román csapattól barátságos mérkőzésen, a Puskás Ferenc Stadionban.

MTI

Magyarország-Románia 0-1 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 9 ezer néző, v.:
Vladimir Vnuk (szlovák)     
Gólszerző: Ghioane (42.)
Sárga lap: Fehér (85.), Juhász (88.), Rudolf (92.), illetve Roman (84.)

Magyarország: Babos Gábor - Bodor Boldizsár (Vadócz Krisztián, 83.), Juhász Roland, Gyepes Gábor (Fehér Csaba, 74.), Vanczák Vilmos - Halmosi Péter, Dárdai Pál (Tóth Balázs, 76.), Hajnal Tamás - Huszti Szabolcs (Rudolf Gergely, a szünetben), Dzsudzsák Balázs (Gera Zoltán, a szünetben) - Torghelle Sándor (Priskin Tamás, 78.)

Románia: Danut Dumitru Coman - Ovidiu Dananae (Vasile Maftei, 39.), Mihai Nesu, Cristian Chivu (Marius Constantin, 82.), Matei Mirel Radoi (Dorin Nicolai Goian, 60.)- Tiberiu Ghioane, Bogdan Mara (Mihai Roman, 75.), Ionel Danciulescu (Romeo Surdu, a szünetben), Iulian Apostol - Maximilian Nicu (Paul Constantin Codrea, 60.), Ciprian Andrei Marica.


2. perc: Torghelle lépett ki a védők közül, a 16-oson belül gyanús körülmények között szerelték, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
21. perc: Huszti élesen tekert be egy szabadrúgást, a kapu előtti kavarodásban irányt váltott a labda, de Coman hatalmas bravúrral védett.
25. perc: román szabadrúgást Gyepes középre fejelt ki, Nicu azonban nem találta el jól a labdát.
42. perc: Mara adott be a jobb szélről, Vanczák csak röviden tudott felszabadítani, így a Ghioane 14 méterre a kaputól lekezelte a labdát, majd jobb belsővel a kapu bal oldalába csavart (0-1).
44. perc: újabb jobb oldali román akció végén Marica ollózott a kapu fölé.
53. perc: a levegőben szálló labdát Gera kapásból lőtt el a jobb kapufa mellé.
54. perc: Hajnal tört be a 16-oson belülre, beadását Torghelle előre vetődve próbálta kapura fejelni, de nagyon rosszul találta el a labdát.
63. perc: jobb oldali szöglet után a túloldalon érkező Juhász elé került a labda, ám éles szögből kapu fölé lőtt.
71. perc: Hajnal hozta nagy helyzetbe a középen érkező Torghellét, a támadó azonban egy pattanás után a jobb kapufa mellé lőtt.
93. perc: egy jobb oldali beadását Fehér majdnem a saját kapujába fejelt.

A drukkerek a megemlékezést követően "elfelejtették", hogy miről is szól ez az este, így az első félidőben gyakran felhangzott az "Utálunk sz... Románia", vagy a "Ki nem ugrál, büdös román" szólamú rigmus.

Mindenközben a magyar válogatott nem igazán találta a játék ritmusát,  igaz, a románok sem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. A vendégek az első valamire való akciójukból ugyanakkor a szünet előtt vezetést szereztek.
Kisebb botránnyal indult a második félidő: a vendég szurkolók görögtüzeket gyújtottak, majd egy pirotechnikai eszközzel kis híján fejbe találtak egy operatőrt.  A fordulást követően a magyar válogatott átvette az irányítást, és már kapura is veszélyes volt, a románok szinte beszorultak saját kapujuk elé, de megúszták kapott gól nélkül. A cserék közül különösképpen Gera Zoltán adott nagy lendületet a csapatnak.
A hajrában mindent megpróbáltak a magyarok, de nem sikerült a kapuba találni, így az eredmény már nem változott.

A februárban meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékmérkőzésén a hazaiak a második félidőben közel álltak az egyenlítéshez, de nem sikerült betalálniuk.
A magyarok legutóbb 1981. május 13-án tudták legyőzni riválisukat, azóta a mostanival együtt öt vereség és két döntetlen a mérlegük, és sorozatban az ötödik meccsen nem rúgtak gólt a románoknak.


Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
"Az eredmény csalódás, az első félidővel kifejezetten elégedetlen vagyok. A fordulást követően megmutattuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek, agresszívebbek voltunk, voltak lehetőségeink, ám ezek sajnos kimaradtak. Minden vereségnél csalódott vagyok, de a második félidőben láttam bíztató dolgokat. Tudtam, hogy nincs mindenki a legjobb állapotban, de az első 45 perc így is csalódás. Szenvedély és agresszivitás nélkül bajba kerülsz ezen a szinten. Régen kaptunk ki utoljára, de reális ez a vereség."

Razvan Lucescu, a román válogatott szövetségi kapitánya:
"Köszönöm a magyar szövetségnek, hogy létrehozta ezt az emlékmérkőzést. Két különböző félidőt produkáltunk. Az első félidőben jól játszottunk, szépen tartottuk a labdát, sikerült kicsit kibillenteni a magyarokat és gólt lőnünk. A második félidőben már harcoltunk, önfeláldozóan küzdöttünk, ugyanakkor fegyelmezettek voltunk, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A magyarok nagyon agresszívek voltak. A szurkolóink viselkedésével nem szeretnék foglalkozni, a lényeg a győzelem."





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!