Kilencvenhéttel száguldott át a zebrán egy autós Szombathelyen

Több mint félezer gyorshajtót videóztak le a rendőrök a szombathelyi gyalogosátkelőhelyeken. Volt, aki 97-tel haladt a zebrán.

Nagy Ildikó

Januárban négyszer gázoltak gyalogost az autósok zebrán. A szerencsétlenül járt gyalogosok mindegyike nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az esetek után a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon megszületett a döntés: a rendőrök a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél fokozottan ellenőrzik az autósokat. Az egyenruhások videokamerával és sebességellenőrző berendezéssel is rögzítették a szabályszegéseket. Nem unatkoztak: az eltelt néhány hétben csak Szombathely belvárosi útszakaszain 539 gyorshajtót fényképeztek le derül ki Vas Megyei  Rendőr-főkapitányság tájékoztatójából.

Volt olyan autós, aki a Szent Imre herceg úton 97-tel száguldott. A Paragvári úti gyalogátkelőhelyek környékén is sokan nyomták felelőtlenül a gázt: akadt autós, aki 87-tel futott bele a traffipaxba, míg egy másik sofőr 76-tal tette ugyanezt.

Úgy tűnik, hogy a  11-es Huszár út is száguldásra készteti a felelőtlen sofőröket: a rendőrségi felvételek tanúsága szerint egy autós 85-tel futott bele a kamerába. A szabályszegő sofőrök mindegyike jelentős pénzbüntetésre, az autósok pedig további ellenőrzésekre számíthatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!