Király SZE: erődemonstráció Tanakajdon

Szombathely - A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjának hétvégi fordulójában erődemonstrációt tartott Tanakajdon a Király SZE. Az éllovas szombathelyi-újperinti gárda magabiztosan, 3:0-ra nyert a bronzéremért küzdő kajdi együttes vendégeként - ezzel is jelezve, hogy komolyan igényt tart a bajnoki címre.

zaol.hu

A Szombathelyi csoport-éllovasa, a Király SZE, 25 forduló után 57 ponttal vezeti a tabellát. Egy ponttal lemaradva követi a Királyt a Kőszeg. Nagyon úgyt tűnik, hogy ez a két csapat dönt a bajnoki címről.

- Fontos volt, hogy a közvetlen élmezőnybe tartozó Tanakajd otthonában győzzünk, hiszen nem hibázhattunk, ezért is örülök nagyon a három pontnak - fogalmazott elégedetten Horváth Levente, a Király SZE trénere. - Amúgy a fiúk jól játszottak, több remek egyéni teljesítmény is akadt a csapatomban, a 3:0-s eredmény egyáltalán nem túlzó, megérdemelet, magabiztos sikert arattunk.

- Lépéselőnyben vagyunk a Kőszeggel szemben, hiszen eggyel több a pontunk, eggyel több a győzelmünk, és jobb a gólarányunk is - folytatta az edző. - Ugyanakkor attól tartok, hogy a bajnoki címről csak az utolsó forduló dönt: amikor is éppen a Kőszeget fogadjuk. Riválisunk jó csapat, több meccsét láttam, nem hiszen, hogy az elkövetkező négy fordulóban hibázni fog. Mint ahogyan a saját együttesemben is bízom: a hátralévő meccseinket mind meg kell nyernünk. Persze a labda gömbölyű, bármi megtörténhet, nagyon szép lenne, ha az utolsó fordulónak már nem lenne jelentősége, vagyis korábban kiharcolnánk a bajnoki címet. Sajnos vannak problémáink, a csoport góllövőlistáját vezető Hérincs Gábort porccal operálták - reményeim szerint az utolsó két fordulóban azért számíthatok rá. Az NB I-es múltal rendelkező Deéry Attila viszont térdsérülés miatt a tavasszal már nem játszhat. Ám bő a keretünk, biztos vagyok benne, hogy pótolni tudjuk a kiesőket. 

- Nem kertelek, nem veszem le saját vállamról sem a terhet, számunkra csak a bajnoki cím az elfogadható eredmény. Tavaly a járásiban is végig győzelmi kényszer alatt futballoztunk, és most a megyei II. osztályban is hasonló a helyzet. A csapatom már bizonyított, bírja a terhelést, a feszültséget. Ezért bizakodva várom a bajnoki hajrát - zárta szavait Horváth Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!