Kitört a nyári lottóláz - Egyre többen ikszelnek, mindenki a milliárdokra utazik

Minden idők második legnagyobb lottónyereménye rengeteg embert csábít. A legtöbben házra, autóra és utazásra költenék a pénzt, de karitatív célokra is felajánlanának jelentős összeget a milliárdokból. Mindenki más praktikát vet be a szelvény feladásánál, akad aki bal kézzel nyújtja át a papírlapot, s van olyan is, aki rövid imát mormol.

Bajdó Bettina

Egymásnak adják a kilincset a szerencsére váró emberek a szombathelyi Fő téri lottózóban. Hétről-hétre egyre többen próbálnak szerencsét, az ötös lottó e heti főnyereménye már hárommilliárd forint. Szabó Ildikó üzletvezető elmondja, hogy 27 hete halmozódik a nyeremény, a forgalmuk 15-20 százalékkal ugrott meg az elmúlt hetek alatt.

- Mindenkinek máshogy kísérti meg a szerencséjét - folytatja az üzletvezető. - Van, aki születési dátumokkal vagy szerencseszámokkal játszik, de sokan gépi lottót adnak fel. Akadnak olyanok is, akik kérnek egy gépi lottót, majd fognak egy üres szelvényt, s a számítógép által kiadott számok melletti rubrikát ikszelik be. Azt már megfigyeltük, hogy a kezdők inkább gépi lottót kérnek, a régóta játszóknak saját számaik vannak. Sokaknak babonájuk is van, ha például kettesük vagy hármasuk van a lottón, akkor a nyereményt nem forgatják vissza, mert úgy tartják, hogy akkor nem mosolyog rájuk legközelebb a szerencse. Aztán akadnak olyanok, akik meggondolják, hogy bal vagy jobb kezűkkel adják fel a szelvényt.  Vannak, akik csak milliárdos nyeremény esetén játszanak, s sokan mondták azt is a héten, hogy a hárommilliárd már túl sok, talán nem is lehetne ép ésszel elviselni a nyereményt. Mindenkinek vannak álmai, a klasszikus a lakás, az autó, a világkörüli utazás. -  
Szabó Ildikó hozzáteszi, hogy minden idők legnagyobb főnyereményét, az ötmilliárd forintot, egy sárvári lakos nyerte meg.

- Remélem a hárommilliárd forint is a megyében talál gazdára, s lehet, hogy én leszek a szerencsés nyertes - jegyzi meg viccesen az üzletvezető. - Régóta lottózok, csak gépivel játszom, eddig csak kisebb összegeket nyertem. Tizenhét évvel ezelőtt az esküvőm előtt volt egy hármasom az ötös lottón, nagyon örültünk neki, a nászutunkon költöttük el. A számhúzás után mindig megnézem, hogy bent  vannak-e például a születési dátumok, s a kedvenc számaim a kihúzottak között, s ha igen, akkor néha bosszankodok egy kicsit. -

Élő Mária éppen a beszélgetés közben lép a pulthoz, hogy feladja a szelvényét. Beszélgetni kezdünk, kiderül, nem is ő, hanem az édesanyja játszik.
- Eddig a hármas volt a legnagyobb nyereményünk - mondja Élő Mária - , minden héten játszunk. Édesanyámnak fix számai vannak, ám pár hét után megváltoztatja ezeket. Bár ilyenkor mindig izgul, hogy a korábbi számait húzzák ki, ám eddig ilyen szerencsére nem történt. Én nem is tudom, hogy mit kezdenék ezzel a rengeteg pénzzel. Elég nagy a család, négyen vagyunk testvérek, úgyhogy lenne hova rakni a főnyereményt. Biztos, hogy először lakásra, autóra, utazásra költenénk, s karitatív célokra is ajánlanák fel pénzt.

A megye másik lottózójában is megvannak a játékosok saját szokásai - tudjuk meg Anikótól, az egyik dolgozótól.
- Mindenki a milliárdokra utazik, addig sokkal kevesebben játszanak, amíg a nyeremény nem éri el az egy milliárdot - meséli Anikó. - Sok játékosnak saját rituáléja van. Kedden például kiváltják a múlt heti nyereményt, azt azonban babonából nem forgatják vissza, mert akkor elveszik a pénz. Szerdán visszajönnek, hogy Skandináv lottót játszanak, majd pénteken vagy szombaton ismét benéznek, hogy ötös vagy hatos lottót adjanak fel. Sok idős ember csak az utolsó pillanatban adja fel a szelvényét, azt mondják, azért hogy ne nézegessék a számítógépes rendszerbe bekerülő számaikat. Sokan csalásra gyanakodnak, amikor ilyen hosszú időn át halmozódik a nyeremény, különféle összeesküvés elméleteket hallhatunk hideg és meleg golyókról, illetve megbütykölt gépi húzásról. -

Anikó elárulja, vannak olyanok is, akik ráköpnek egyet a szelvényre, mielőtt a kezébe adnák, ezt nagyon nem szeretik bent. A dolgozóknak saját fertőtlenítő kendőjük van a pult alatt, hogy az ilyen helyzetekben azonnal kéznél legyen.


Örökre megváltozhat az élet (jegyzet)

Vasárnap reggel lehet, hogy valaki már milliárdosként ébred fel. Egy biztos, örökre megváltoztathatja a nyertes életét a hatalmas nyeremény, melynek létezését nem könnyű eltitkolni. Az elmúlt hetekben sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy mit is tennék, ha én nyerném meg a főnyereményt. Gondolatban el is költöttem a pénz egy részét, ám az elméletet nem kellett áttennem a gyakorlatba, mivel eddig csak egyesekre tettem szert a lottón. Pedig kipróbáltam már mindent, töltöttem ki szerencsetollal a szelvényt, adtam fel a születésnapomon, ikszeltem találomra, s behúztam a kedvenc számaimat is. Egyik sem jött be eddig, úgyhogy ezen a héten új taktikához kell folyamodnom. Arra gondoltam, hogy a héten a telefonszámaimmal játszom, ki tudja, talán én ébredek ma reggel milliárdosként.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!