Kivágták a rezet: nyolcmillió forint kárt okozott a betörőbanda (képekkel)

VN - Tavaly, illetve idén év elején Csepregen és Bükön több betöréses lopás is történt. A tettesek szinte válogatás nélkül hatoltak be disznó- és pulykatelepre, családi házakba, üzemekbe és irodaházakba, vagy raktárhelyiségekbe.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az elkövetési módban sem válogattak: ablakbefeszítés, ajtóbetörés, drótháló kivágás, vagy éppen lakat leverés után jutottak be a kiszemelt helyekre. Előfordult olyan eset is, amikor az épület riasztóját púrhabbal fújták le azért, hogy ne jelezzen. 

Az eltulajdonított tárgyak skálája is széles. Ezek között szerepelnek sertések, pulykák, de motoros láncfűrész, kátránypapír, asztali foci, önjáró fűnyíró, alumínium létra, különböző szerszámgépek, varrógépek, radiátorok, fényképezőgép, több liter gázolaj és benzin. Továbbá döngölőgép, légkalapács, pneumatikus szögbelövő gépek, nagy teljesítményű szivattyú, kézi motoros kasza, laptop és horgász orsó.



A lakóházakban a betöréseket nappal követték el, ugyanakkor az üzemekben és telephelyeken az éjszakai órákban jártak.  Egyik alkalommal Bükön, egy rendezvényen dolgozó vállalkozóhoz úgy mentek be, hogy az egyik elkövető szórakozást színlelve figyelte a rendezvényen dolgozó vállalkozót azért, hogy szükség esetén értesíteni tudja mobiltelefonon a társait, ha az netán elindulna haza.

A bűncselekményekkel gyanúsított V.J., H.L., és F.R. csepregi lakosokat a rendőrség őrizetbe vette és a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. Negyedik társuk, B.B. büki lakos jelenleg szabadlábon védekezhet.



Fotók: Rendőrség

Az ellopott gépek nagy része a házkutatás alatt előkerültek. A bűncselekményekkel összesen 7.800.000 forint lopási kárt okoztak, rongálásaikkal pedig további 250.000 forint kár keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!