Klasszikus és régi autók a Pannónia-ringen

Ostffyasszonyfa - A Histo Cup Race Weekend keretében régi és klasszikus autók vívtak izgalmas versenyeket a Pannónia-ringen.

Vastag Nándor


A Histo Cup versenysorozat kilenc helyszínből áll, és többek között olyan legendás helyszínekre látogat el, mint a németországi Hockenheim, vagy az olaszországi Monza. A kupa hatodik állomásaként a mintegy 160 autóból álló mezőnyt az Ostffyasszonyfa melletti Pannónia-ring fogadta, ahol a versenyzőknek nemcsak egymással, hanem a hatalmas forrósággal is meg kellett küzdeniük. A sorozatban elsősorban külföldiek versenyeznek, magyarok csak a BMW Challenge kategóriában indultak. Szombaton Makai György összetettben negyedik, az N-csoport értékelésében második lett, vasárnap hatodik, illetve negyedik helyen végzett. A másik hazai pilóta, Bölcskei Zsolt először műszaki hiba miatt kiesett, és mivel a hibát nem sikerült orvosolni,  másodjára már nem rajtolt el. De a többi futamot is érdemes volt figyelemmel követni, mert régi formulaautók és klasszikus versenygépek (Chevrolet Corvette, Chevrolet Camaro, Ford Capri, Honda, Porsche, Opel Kadett, VW Golf, Audi, Mini Cooper, Alfa Romeó) száguldottak  a Vas megyei pályán. Hosszú távú, egyórás csapatversenyt is rendeztek, ahol 27 kört megtétele után a győzelmet a Duller Motorsport két német pilótája szerezte meg egy BMW M3-mal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!