Köhög, ezért nem megy iskolába Attila

Szerdáig biztosan nem megy iskolába a leukémiával küszködő Sólyom Attila, akinek javára pénzt gyűjt lapunk. Most először lett beteg ebben a tanévben.

Némethy Mária

 

- Köhög, ezért óvatosságból szerdáig nem jön Tilla az iskolába, de minden nap felírom, mivel foglalkoztunk aznap, mi a házi feladat. Az édesanyja elviszi neki a leckét. Tilla otthon tanul, s majd pótoljuk, amit nem ért. Nagyon biztató, jó jel, hogy ezen az őszön és télen csak most hiányzik az iskolából egy kisebb betegség miatt. Tehát az immunrendszere eléggé megerősödhetett.

Vargáné Krug Erika, a kis Attila szeretett tanárnénije vélekedik így arról, hogy a kisfiút szülei óvatosságból nem engedik az iskolába. Nehogy nagyobb baj érje.

Ez így van jól.

A tananyag pótolható. Ezt tette már a nyáron, a szünidő utolsó heteiben Erika, mikor eljárt Tilláékhoz. Tanította a kisfiút otthon, hiszen a harmadik osztályt végig kórházban töltötte. Az akkor kimaradt tananyagot most is folyamatosan pótolják. Hétfőnként, amikor az első két órában úszni jár az egész osztály, akkor Erika néni Tillával szokott foglalkozni. Matekoznak, nyelvtanoznak.

A harmadikos anyagból először azt tanította meg, ami kellett a negyedikes megértéséhez, hogy Tilla lépést tudjon tartani az osztállyal.    

Valójában tehát két osztályt végez  együtt Tilla. A harmadikat és a negyediket.  Bírja a tempót. Mert van egy Erika nénije.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!