Komplett vécét és ellopott iratokat is találtak a szemét között

Mintegy száz zsák szemetet gyűjtöttek - az idén már szelektíven - Sitke lakói a Sárvártól a községig vezető út mentén.

Simon Erzsébet


A legkülönfélébb hulladékok borították szombatig a 84-es főút körforgalmától a településig húzódó útszakasz melletti területet. Délre aztán szebb képet mutattak az árkok, erdőszélek. A község lakói ugyanis - tizenévestől a nyugdíjas korosztályig -,  úgy huszonöten zsákokat ragadtak, kesztyűt húztak, s Morgós István polgármester irányításával reggel elindultak a jó öt kilométeres sétára. A már hagyományosnak számító tavaszi tisztogatási akcióban ezúttal első alkalommal meg is válogatták a szemetet. Szelektíven pakolták a sárvári hulladékgazdálkodási cégtől kapott zsákokba a műanyag flakonokat, üvegeket, s az egyéb út menti hulladékot. Mintegy száz zsákot töltöttek meg a mások által kihajigált szeméttel.

Volt persze, amit nem igazán tudtak zsákokba gyömöszölni. Például egy komplett vécét, tartállyal, ülőkével, kefével, szerelvénnyel. Egy sárvári
hölgynek viszont jó hírekkel szolgálhattak az önkéntes tisztogatók: a valószínűleg ellopott és később eldobott női táskában  lakcímkártyát, adókártyát. s egyéb iratokat is felfedeztek, így eljuttathatják azokat a jogos tulajdonosának. 
 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!