Könnyen verte a Falco az újonc Salgótarjánt

A férfi kosárlabda NB I. A-csoportjában a forduló pontrekordja a Falco-Salgótarján bajnokin született: összesen 216 egységet rögzítettek a jegyzőkönyvben. A hazaiak 120 pontot dobtak, de a vendégek is négy híján százat.

Horváth Erika

Három percig laza edzéstempóban, felváltva potyogtak a kosarak. A védekezéssel nem nagyon törődött egyik csapat sem, mégis egyre inkább kidomborodott a szombathelyiek fölénye, miután Morris és Wilson nagy kedvvel dobott, de főként, hogy Kálmán kezdett fazont szabni csapata játékának (a mérkőzés végéig 11 gólpasszt is adott).

Folyamatosan nőtt a különbség - a 15. percben már 23 volt (55:32) - lepattanózásban is sokkal eredményesebbek voltak a sárga-feketék, és távolról is jól dobtak. A nagyszünet előtt már 71(!) pont volt a tarsolyukban. De visszafogott védekezésük miatt 18-ra olvadt a fórjuk.

A pihenő után is folytatódott a kosáreső, már a harmadik negyed végére túllépett a száz ponton a Falco. A hazaiaknál igazán csak Horváth Zoltánnak volt alkalma keményebb iskolázásra - a 213 centis óriás, Davis mellett. Lassan - a maródi Pankáron kívül - mindenki szóhoz jutott a sárga-feketéknél.

Harmincpontos különbségnél (108:78) a 34. perctől csak cserepadosok voltak a pályán. Itt egy kicsit ugyan elakadt a szekér, de a pályára visszatérő Kazlauskasszal vezérükre leltek, és ismét meglódultak a vasiak.

A Falco magabiztos, papírforma-győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség. A kosárdús, ám izgalommentes meccsen a szombathelyiek 120 pontjuk mellett 36 lepattanót szedtek, teljesítményüket 142 IBM-pont jelzi, míg a vendégek 93 IBM-ig jutottak.

Déri Csaba: - Egy félidő alatt eldőlt a meccs. A 120 ponttal elégedett vagyok, de erősebb csapatok ellen komolyabban kell védekezni.

Walke Károly: - Pontokban gazdag, közönségszórakoztató meccset játszottunk. A különbség ellenére úgy érzem, tisztességgel helytálltunk. Érvényesült a Falco erősebb játékoskerete, illetve rutinja.

 

További eredmények: Szolnok-Nyíregyháza 79:65, Dombóvár-Kaposvár 91:86, Albacomp-Debrecen 93:77, Pécs-ZTE 74:97, Kecskemét-Atomerőmű 59:75.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!