Könyvtár, internet, tévészoba egy helyen

Ivánc - Könyvtárat avattak szombat délután az ivánci általános iskola épületében. Az új könyvtárban nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is saját részleget kaptak.

Bajdó Bettina

Az avatási ünnepségen Gyarmati Tiborné, Ivánc polgármestere beszélt az olvasás fontosságáról. Elmondta, hogy az Őrségi Kistérségi Társulásnak, s a benne lévő 22 településnek köszönhető, ha nagyobb könyvtárat kapott a falu.  Hozzátette: az Iváncon élőknek mindig is fontos volt a könyvek szeretet, s írásos emlékek bizonyítják, hogy 1689-ben már működött olvasókör a településen. Az akkori alapszabályzatban is leírták már, hogy fontos az olvasmányok megkedveltetése és felolvasóestek tartása. 

A polgármester hangsúlyozta még, hogy számukra nagyon fontos a hagyományőrzés, ezért a könyvtár előtti teremben a népi mesterségek szobáját rendezték be. Itt mindenki megszemlélheti azokat az eszközöket (szövőszéket, korongot), melyeket egykor nagyszüleink naponta használtak.

A település új könyvtára két szobában kapott helyet, az egyikben a felnőttek, a másikban a gyerekek léphetnek be a könyvek világában.  Nemcsak olvasással tölthetik az idejüket a könyvtárban a település lakói, hanem internetezhetnek és tévét is nézhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!