Körmend: Darian Townes lesz a center

A MJUS-Fortress Körmend kosárcsapata alaposan megerősítette a légiós sorát: centerbe az elmúlt bajnokságban nagyon jó teljesítményt nyújtó amerikai Darian Townes érkezik.

Vastag Nándor

Az elmúlt idényben a Sopront erősítő amerikai Darian Townes nemcsak csapata, hanem a magyar bajnokság egyik legjobb játékosa volt. A Körmenddel egyéves szerződést kötő 27 éves, 208 centi magas center az alapszakaszban 26 meccsen átlagban 33 percet játszott, ezalatt 19,5 pontot termelt. Már ez is kiemelkedő adat, ám támadásban és védekezésben is olyan jól kapkodta a labdákat, hogy 11,2-es átlaggal a legjobb lepattanózónak bizonyult.

Mivel korábban eldőlt, hogy a szintén kiemelkedően teljesítő erőcsatár, a szintén amerikai Rashad Bell visszatér a Rába-partjára, így nyugodtan mondható, a Körmendnek ütős párosa lesz a palánk alatt. A piros-feketék keretéből így már csak egy kosaras hiányzik, a tervek szerint mezőnyposztra érkezik légiós.

- Townes tavaly már bizonyított, jó teljesítményt nyújtott a magyar bajnokságban - fogalmazott a vasi csapat szakvezetője, hétfőtől a válogatott edzőtáborában dolgozó Sabáli Balázs. - Több hetes tárgyalássorozat után jutottunk el a megegyezésig, és nagyon örülünk, hogy sikerült leigazolni. Bellel remek magas párost alkothatnak, hiszen Rashad is kiemelkedett a lepattanózásban, a pontszerzésben. Townes fiatal játékos, és kellő ambícióval rendelkezik, hogy tovább fejlődjön. Bízom  benne, hogy jó döntést hoztunk,  és megfelelő lesz számunkra. A mezőnyposztra is vannak már ajánlataink. Itt Bükön, a válogatott edzései között, valamint este is tanulmányozom a jelölteket. Úgy gondolom, a háttérben szépen dolgozunk, és jól alakul a csapatépítés. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!