Körmend: Diakite egyelőre marad, a salgótarjáni meccset elhalasztják

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatának hétvégi bajnokija elmarad. Diakite próbajátékát két héttel meghosszabbították.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A körmendiek szombaton az újonc Salgótarján otthonában folytatták volna a bajnokságot, ám a nógrádiak teremproblémára hivatkozva nevember 4-ére (szerda, 19.00) módosították a mérkőzés időpontját. A piros-feketék legközelebb október 23-án (péntek, 18.00) hazai pályán fogadják a Kaposvárt.

A hétvégi, ZTE elleni meccsel lejárt Cheick Diakite kéthetes próbajátéka. A mali center az első Albacomp elleni találkozón 21 perc alatt nyolc pontot és hat védőlepattanót, a ZTE ellen 26 perc alatt 11 pontot és hat támadólepattanót szerzett. A teljesítményével nem győzte meg a szakmai stábot, de újabb kéthetes teszten még bizonyíthat.
- Diakite nem győzött meg, de egyelőre nincs alkalmas személy a pótlására. Abban az anyagi keretben, amiben mozoghatunk, nem könnyű megfelelő kvalitású játékost találni. A center fejlődőképes kosaras, de ha lesz másik jelölt, elképzelhető a csere - tudtuk meg a körmendi edzőtől, Sabáli Balázstól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!