Körmend-Sopron kosárderbi: megtartani a harmadik helyet

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatára újabb nehéz és fontos mérkőzés vár, szombaton 19 órakor a szintén a nyolc közé igyekvő Sopront fogadja.

Vastag Nándor

A körmendiek a múlt heti rangadón 86:71-re győztek a címvédő Atomerőmű ellen, s ezzel a tabella harmadik helyére léptek előre. A pozíció megtartása azonban nem lesz egyszerű, ugyanis újabb erős ellenfelet, a legutóbbi fordulóban a Kaposvárt 95:69-re kiütő, jelenleg hatodik Sopront látják vendégül. A piros-feketék szerdán kupamérkőzéssel hangoltak a bajnokira, s ugyan érvényesítették a papírformát, de a vártnál nehezebben nyertek az NB IB-s Jászberény otthonában (97:87).

- A jászberényiek remekül játszottak, távolról jól dobtak és a palánk alatt is éltek a lehetőségekkel - mondta a Rába-partiak vezetőedzője, Sabáli Balázs. - Sajnos a védekezésünk nem volt megfelelő, a figyelemmel is gondok akadtak, így alaposan megnehezítettük a dolgunkat. Igaz, Alekszejev szemsérülés miatt korán kivált a játékból, míg Tóth Gergő hamar megkapta a negyedik hibáját, ezért szokatlan módon alacsony szerkezetben kellett játszanunk. Ráadásul egy osztállyal lejjebb szereplő csapat ellen nehéz felpörögni, a győzelem mértéke pedig nem számított, ezért azt mondom, a továbbjutás a lényeg, és azt kivívtuk. A Sopronnak nagyon jó a kezdőötöse: a mezőnyposztokon kreatív játékosai vannak, de centerben Knight is ponterős. Brooks és Richardson helyettese, P. J. Couisnard jól bontja a védelmet, de még nem mutatja azt a formát, amit tavaly, s remélhetőleg nem most lendül bele.

- A legfontosabb tehát a kezdőötösük megállítása, mert ők dobják pontjaik legnagyobb részét. Elsődleges, hogy megakadályozzuk a gyors indításaikat. Ha jó védekezéssel lelassítottuk őket, még hatékony támadójáték is kell. A győzelemmel a harmadik helyen maradhatnánk, s egyben jobban leszakíthatnánk a Sopront. Sérültünk nincs, Alekszejev is edz, és remélhetőleg pályára léphet - mondta a tréner.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak.

A hétvégén igazi kosárlabda dömping lesz a körmendi városi sportcsarnokban. A kadett bajnokság középdöntőit szombaton 9 órától, vasárnap 9.30-tól rendezik. A zsúfolt mai program miatt módosul az U20-as meccs kezdési ideje, nem a felnőtt bajnoki előtt, hanem 12.30-tól lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!