Körmend-Szolnok: harc a második helyért

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatára nehéz mérkőzés vár az alapszakasz utolsó fordulójában. Szombaton 18 órától hazai pályán a Szolnoki Olaj lesz az ellenfele

Vastag Nándor

A kosárbajnokság felsőházi rájátszásának mezőnye már múlt héten kialakult, de fixen eddig csak három hely kelt el: az első a ZTE, az ötödik az Albacomp, a hatodik a Falco-Szova KC Szombathely. Az is biztos, hogy a Körmend negyediknél rosszabb nem lesz, ám az még teljesen nyílt, melyik helyezést szerzi meg. Ha nyer a Szolnok ellen három ponttal (a két csapat első találkozóján 86:84-re győztek az alföldiek) és az Atomerőmű kikap a PVSK vendégeként, akkor másodikként végez. Ha a paksiak is győznek, akkor mindhárom csapat egyforma mutatóval zár, s az egymás elleni eredmények miatt a Rába-partiak harmadikak lesznek (Paks-Körmend 73:52, Körmend-Paks 86:71, Szolnok-Paks 74:92, Paks-Szolnok 85:82).

A körmendiek maradnak a negyedik helyen, ha az Olaj ellen nem jön össze a hárompontos különbség, vagy kikapnak. Előbbi esetben is meglehet a harmadik pozíció, amihez a Paksnak vereséget kell szenvednie. Nagyon kacifántos a helyzet, ám jóval egyszerűbb a hetedik hely sorsa: ha a Kecskemét otthonában tíz ponttal nyer a Sopron ellen, akkor megszerzi, minden más esetben csak nyolcadik lesz.

- Nem számolgatunk, mert aki ezt teszi, az hibázhat. A Falco és az Albacomp is erős csapat; akármelyikkel kerülünk is szembe, le kell győzni a továbbjutáshoz - fogalmazott a piros-feketék szakvezetője, Sabáli Balázs.  - A biztos második helyhez amúgy a Szolnoknak is kell a győzelem, de az is benne van a pakliban, hogy taktikázik. Érdekes lenne, ha nem akarnának nyerni, de szerintem ez kizárt, és sportszerűen fognak játszani. Erős csapatuk van, a kispadjuk hosszú, bár a januári meccsünk óta megváltozott a keretük  folytatta a vezetőedző.  Kíváncsi vagyok, hogy magasabb szerkezetű csapatuk ellen hogyan tudunk játszani, mindenesetre védekezésben több felállást is gyakoroltunk. A héten kisebb sérüléssel küzdött Fodor Gergő és Scott is, s ha nem is százszázalékosak, de pályára lépnek a mérkőzésen.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak.

A férfi kosárcsapatok küzdelmei jövő pénteken és szombaton a Magyar Kupa négyes döntőjével folytatódnak, a Final Fourban a Falco, a Sopron, az Albacomp és a ZTE szerepel.

A bajnoki negyeddöntők a tervek szerint április 21-én kezdődnek, majd 24-én, 27-én  és ha kell  30-án, illetve május 2-án lesznek meccsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!