Körmendi kosárdrukkerek on tour: foci után csarnok

Megígérték, állták a szavukat: a körmendi kosárlabda-szurkolók csapatuk meccse előtt a Soproni VSE-Körmend NB III-as bajnokin szorítottak a vasi focistákért.

Pum András

A sorsolás szeszélye folytán szombaton az  NB III-as körmendi futballgárda és az elsőosztályú kosárlabdacsapat is Sopronban vívott bajnokit. A Körmend FC-Boldizsár Trans együttese 16 órakor a Soproni VSE vendégeként, míg az MJUS-Fortress Körmend alakulata két órával később, este hatkor a Soproni KC ellen, az MKB Arenában lépett pályára.

A vasi fanatikusok egy része előzetesen megígérte a piros-fekete focistáknak: a kosárderbi előtt mindenképpen kilátogatnak a futballmeccsre is. Nos, tartották szavukat, hiszen a 600 néző között a lelátón mintegy 100 körmendi  is szurkolt. Érdekesség, hogy a hazai kosárfanatikusok közül néhányan hasonlóképpen gondolkodtak - ők is kinéztek a derbire. Mivel a soproni és a körmendi tábor nem kimondottan egy tálból cseresznyézik, így a vasi szurkolókat végül - jobb a békesség alapon -  külön szektorba kísérték. A körmendiek szépen kipakolták zászlóikat  majd teli torokból buzdítani kezdték csapatukat - és miután a hazaiak is hasonlóképpen cselekedtek, egész jó hangulat kerekedett a Városi Stadionban. Bár a hírek szerint a mérkőzést megelőzően a vonattal érkező vasi fanatikusok és a soproni szurkolók között azért kialakult egy kis adok-kapok, a meccsen csak verbális csata folyt.  Remek hangulatú, és nem kevésbé színvonalas meccset vívott a soproni és a körmendi futballcsapat, a meccs gólnélküli iksszel zárult. A lefújást követően a körmendi focisták kirohantak a vendégszektorhoz és megköszönték a lelkes buzdítást.

A vasi drukkerek pedig miután kiörömködték magukat, átsétáltak a pár méterre található MKB Arenához, hogy aztán ott is hallassák hangukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!