Korrupcióval gyanúsítják az APEH hat munkatársát

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán tartott házkutatást nyolc, aznap elfogott embernél, köztük hat APEH-munkatársnál, akiket vesztegetés elkövetésével gyanúsítanak. Hárman őrizetben vannak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az APEH Biztonsági Főosztállyal együttműködve szerdán reggel egyszerre nyolc helyen tartott házkutatást, melynek eredményeként az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóság hat munkatársa és két vállalkozó ellen indult eljárás korrupciós cselekmények elkövetése miatt - tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Mint elmondta, a rendelkezésre álló adatok szerint, a gyanúsítottak huzamosabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért az adózó ügyfeleket kedvezőbb helyzetbe hozták az adóigazgatási eljárásokban. A nyomozóhatóság a szerdán elfogott személyeket vesztegetés elkövetésével gyanúsítja. A Fejér megyei nyomozók három főt őrizetbe vettek, köztük egy vállalkozót. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik - írja az fmh.hu.

A büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja, amely vizsgálja más bűncselekmények megvalósulását is - közölte a sajtószóvivő, aki hozzátette: a nyomozás érdekeire és arra való tekintettel, hogy az elsődleges nyomozati cselekmények még folyamatban vannak, az üggyel kapcsolatban egyéb információt nem adhat. Részletes tájékoztatást későbbre ígért.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!