Korszerűsítik a Jurisich gimnázium kollégiumát

Eljárt az idő a Jurisich gimnázium gyönyörű környezetben lévő kollégiuma felett. A fenntartó önkormányzat sikerrel pályázott, az év végére korszerűbb, szebb lesz a diákok otthona.

Némethy Mária

A Jurisich Miklós Gimnáziumban  450-460 diák tanul, akiknek közel fele kollégista.  Nagy értéke az iskolának ma is, hogy éppen kollégiuma révén, nagyobb távolságról is tud fogadni diákokat, akár a megyén túlról is. A gimnáziumba  kollégiumának köszönhetően  egyes családokból több generáció járhatott és jár ma is.

A gyönyörű természeti környezetben fekvő kollégiumi épület, a benne megszokott rend és tisztaság ma már nem tudja feledtetni az idelátogatókkal, az itt tanulókkal a korszerűtlenséget. A diákok komfortérzete az évek során egyre romlott,  gyakran volt gond a fűtéssel, a melegvíz-ellátással.
 
Régi vágy teljesült tehát azzal, hogy a fenntartó, a város  önkormányzata sikerrel pályázott a kollégium épületének energetikai korszerűsítésére, elnyert rá   212,4 millió forintot.

A pályázat elsődleges célja energiaracionalizálás,  a megújuló energiák részarányának növelésével, a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás biztonságossá tétele. 

A fűtés a felújítást követően kondenzációs kazánokkal történik, a lánykollégiumi rész új vezetékhálózatot kap termosztatikus szelepekkel felszerelt radiátorokkal, a fiúkollégiumban a meglévő radiátorokat szintén ilyen szelepekkel látják el, és megoldódik a fűtés szakaszolása is az egyes épületek között. Korszerűsödik a melegvíz-ellátás is, sor kerül a homlokzati nyílászárók cseréjére,  felújítására, a falak külső szigetelésére is.
 
Szerződéskötést követően közbeszerzési eljárást kell lefolytatni, így csak a nyár végén indulhat el a munka,  befejezését december végére tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!