Kosár-show Harlem Globetrotters módra (képgalériával)

<b>Szombathely</b> - A Harlem Globetrotters világhírű kosárcsapata lépett pályára vasárnap este az Arena Savariában. A kosarasok fellépését hatalmas érdeklődés övezte, az amerikai csapat látványos és szórakoztató show-ja csaknem telt házzal, mintegy háromezer néző előtt kezdődött el.

Vastag Nándor

A világhírű csapat európai turnéjának keretében látogatott hazánkba, és magyarországi fellépése egyetlen helyszínének Szombathelyet választotta. A sztárcsapat persze ellenfelet is hozott magával, a Washington Generals-szal csapott össze az Arena Savariában, méghozzá meglehetősen rendhagyó módon. 




Látványos show-elemek tarkították  a játékot


A mérkőzést a Globetrotters kabalafigurájának zenés különszáma vezette fel, majd pontban nyolckor a harlemosok vették át a főszerepet. Látványos akciókkal és zsákolásokkal - alley opp - szórakoztatták a publikumot, de más akrobatikus elem is dominált a találkozón. Közben tréfát űztek az ellenfél játékosaiból - ijesztgették őket, de a birkózás és a nadrág lehúzás sem maradt el. 




A közönség sem maradhatott ki a jóból...
Fotó: Szendi Péter

A szemkápráztató trükkök mellett a közönség megmozgatására is jutott ideje a kosarasoknak. A szerencsések pályára léphettek, és a játékosokkal közösen oldhattak meg mókás és ötletes feladatokat. Kenneth Rodrigez segített egy kislánynak, hogy ujján pörgesse a labdát, Kris Marcus Bruton - „művésznevén” Apollo - pedig táskát csent egy hölgytől, akit aztán megtáncoltatott a parketten. Sőt meg is akarta szöktetni, de a végül beérte pár puszival. Egy kisfiút pedig sikeres kosara után harlemos mezbe öltöztettek. 

A meccsen kis amerikai foci bemutatót is láthattak a nézők, természetesen ezt is a már „megszokott” mókás formában. Apolló egyszer vizes vödörrel is kergette egyik társát, ám a vizet a bíróra és néhány nézőre öntötte. Két másik csapattársa egyből jött a helyszínre törölközővel, és elkezdték lelkesen törölgetni a reklámtáblákat. 

A mérkőzést persze a Harlem Globetrotters nyerte, de ezúttal nem is az eredmény, hanem a remek hangulat volt a fontos: akik látták a showt, azok mind hatalmas élménnyel tértek haza.

Galériánkhoz kattintson ide, vagy a képekre!

A Harlem Globetrotters történetét ide kattintva olvashatja. 

A lapban megjelent cikket itt olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!