Kosárlabda: bravúrra készül a Falco a ZTE ellen

Szomszédvári rangadót rendeznek szombaton 18 órás kezdéssel az Arena Savariában. A Falco a veretlen, a tabellát biztosan vezető ZTE-t fogadja. A vasiak bravúrra készülnek.

zaol.hu

A bajnokság éllovasát, a tabellát 17 győzelemmel magabiztosan vezető ZTE együttesét látja vendégül a Falco.
A felek az 5. fordulóban, Zalaegerszegen már összefutottak egymással, akkor a házigazda kiadós zakót (110:72) szabott a szombathelyiekre. A papírforma a zalaiak sikerét ígéri, ám a Falco egyre jobb teljesítményt nyújt az elmúlt hetekben. Ezt igazolja, hogy a sárga-feketék szerdán, kupameccsen, átgázoltak (101:72) az előzetesen jóval esélyesebbnek hitt, a tabellán második helyezett Szolnokon.

Ugyancsak a Falco esélyeit növeli, hogy térdsérülés miatt kihagyja a rangadót a ZTE pontgyárosa, Calwin Watson  igaz a zalaiak Chad Timberlake személyében máris szerződtettek egy újabb légióst, aki talán pályára is lép.

- A Szolnok elleni derbi már a múlté - szögezte le Nikola Lazics, a Falco-Szova KC Szombathely trénere, aki egyébként korábban edzőkén és játékosként is állt a ZTE alkalmazásában. - A kupameccsen jól játszottunk, főleg jól védekeztünk, de abból a sikerből nem lehet megélni. A ZTE más kategória. Egy jól szervezett, önbizalomtól duzzadó csapat. Több játékosa is kirobbanó formában kosarazik, hárman-négyen is képesek eldönteni egy meccset. Látszik, hogy ellenfelünk összeszokott, egymás gondolatát is ismerik a játékosok  a tavalyi évhez képest alig változott a keret. Az sem mindegy, hogy a ZTE kedden játszott kupameccset, egy Debrecen szintű riválissal, míg mi szerdán, egy Szolnokkal  a ZTE többet pihenhetett a rangadóra. Tudom, hogy Watson sérült, de nekünk is van problémánk bőven.

- Az Achilles-ínával bajlódó Borszéki hetek óta nem edz, csak játszik - folytatta Lazics. -  A Szolnok ellen Pankár csuklója megfeszült, de talán vállalja meccset. Ám Kazlauskas játéka erősen kérdéses, a lábfején van egy csúnya fertőzés. Mindenesetre szeretnénk meglepetést okoni, győzelemre készülünk. Okos, szervezett játékkal, jó védekezéssel meglephetjük ellenfelünket. Ha minden játékosom tudása 100 százalékát nyújtja, és a közönségünk is segít, akkor talán megszakíthatjuk a ZTE veretlenségi sorozatát.

Patonay Imrét nem kell bemutatni a vasi kosárbarátoknak. A Körmenddel kétszeres bajnok tréner most a ZTE szakmai stábjának a tagja.

- Több meccsét láttam mostanában a Falcónak, és kijelenthetem, hogy ellenfelünk rohamosan fejlődik, egyre jobb, egyre szervezettebb -  fogalmazott a szakember. - Látszik, hogy sokat dolgoznak Szombathelyen. Nekünk Watson kiesése nagy érvágás, ennek ellenére győzni szeretnénk. Sportszerű meccset, minőségi kosárlabdát várok.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!