Kosárlabda Magyar Kupa: Körmend-Falco a négy közé jutásért

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében (MKOSZ) kisorsolták a Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítását. A két vasi csapat, a Falco és a Körmend egymással csatázik.

Balla Emőke

Az MKOSZ-ben tartott sorsolás után a következőképpen alakult a negyeddöntő párosítása:  MJUS-Fortress Körmend-Falco-Szova KC Szombathely, Soproni KC -Kaposvári KK, Dombóvári KC-Zalakerámia-ZTE KK,  Kecskeméti KSE-Albacomp.

A csapatok március 17-én  és 24-én  lépnek pályára, az első mérkőzéseken a párosításnál elöl lévő  együttesek a pályaválasztók. Kétségtelen, hogy remek csatának ígérkezik a KecskemétAlbacomp mérkőzés is, de a negyeddöntő slágere egyértelműen a vasi derbi, a Körmend-Falco szomszédvári rangadó. (A final four április 17-én és 18-án lesz.)

- Mondhatnám, hogy kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, ám a sorsolás szeszélye egy nehezebb riválist sodort az utunkba - tudtuk meg Sabáli Balázstól, a piros-feketék edzőjétől. -  Márciusban így háromszor találkozik a két csapat; először bajnokit játszunk, így tisztában leszünk egymás játékstílusával, nagy meglepetés senkit nem érhet. Finomítani ugyan lehet a játékon, de kirívó változtatásokra nem igazán lehet tenni az idő rövidsége és a sűrű banoki program miatt. A Falco helyezéséből pedig nem szabad kiindulni. A kezdőötös nagyon jó, és a Szolnok elleni első kupamérkőzésen megmutatta, hogy képes remek napot kifogni  igaz, a másodikon kiderült, hogy nem verhetetlen. Úgy gondolom, az esélyek egyenlőek ebben a párharcban,  továbbjutásról a pillanatnyi forma dönthet. De a céljaink nem változtak, a négy közé akarunk jutni. Hazai pályán egyértelműen a győzelem a cél, és igyekszünk minél nagyobb előnyt szerezni a visszavágóra.

 - El tudtam volna képzelni könnyebb ellenfelet is - fogalmazott Nikola Lazics, a Falco trénere. -  A Körmend most nagyon jó formában van, ráadásul erős, bő kerettel rendelkezik. Ha a tabellára nézünk, akkor egyértelműen ellenfelünk a párharc esélyese. Ugyanakkor ne feledjük, a közvélemény a Szolnok ellen sem adott sok esélyt nekünk, mégis mi jutottunk tovább. Ráadásul a Falco Körmend találkozó igazi presztízscsata. Legyen szó bajnokiról, kupameccsről, vagy akár csak egy edzőmérkőzésről  a papírforma ilyen esetben  nem mérvadó. Az biztos, hogy a szurkolók örülnek a párosításnak, Körmenden és Szombathelyen is telt ház lesz  ennek meg a klubvezetők örülnek. Mindenesetre a a kupamérkőzésig még vár ránk három fontos bajnoki  egyik éppen a Körmend ellen ,  csak ezek után kezdünk el komolyaban foglalkozni a negyeddöntővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!