Kosárlabda Magyar Kupa: őrült meccsen jutott tovább a Falco

Bár a kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján Szolnokon 101:74-re kikapott a Falco, ám hét pontot megőrzött előnyéből, így továbbjutott a sorozatban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szolnoki Olaj KK-Falco-SZOVA KC Szombathely 101:74 (27:16, 24:25, 28:20, 22:23). - Szolnok, 2000 néző, kosárlabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, második-mérkőzés, vezette: Földházi, Ádám, Kapitány.

Szolnok
: Kelley 4, Fodor 6/3, RICE 39/24, BÁDER 22/3, BARRO 12. Csere: Szabó 6/6, Alekszics 7, Váradi 5/3. Edző: Pór Péter.

Falco:
Kálmán 7, FRAZIER 24, Pankár , KAZLAUSKAS 16/3, Dies 4. Csere: WILSON 23/9, Horti , Borszéki . Edző: Nikola Lazics.

Az eredmény alakulása: 4. perc:
14:3. 8. perc: 23:10. 14. perc: 39:18. 18. perc: 49:29. 24. perc: 58:41. 28. perc: 71:50. 34. perc: 81:56. 38. perc: 92:66.

Mint ahogy az várható volt, nagyon bekezdett a szolnoki csapat, amelyik sorra védekezte ki a vendégakciókat, támadásban pedig Fodor, Barro, Báder és Rice találataival szemben csak Frazier három pontja állt az eredményjelzőn, 14:3. Lazics edző időkéréssel próbálta nyugtatni tanítványait, és nem mellesleg megtörni az Olaj lendületét. Kevés sikerrel járt a szombathelyi tréner, mert kisvártatva már 22:7 volt az állás.

Az első negyed végén azonban Frazier dupláival közelebb férkőztek a vendégek. A folytatásban egyre forrósodott a hangulat, Rice és Váradi révén újra feltört az Olaj  a közönség űzte-hajtotta kedvenceit. A szünet előtt a hazaiak nagy-nagy igyekezete olykor kapkodással is párosult, ennek ellenére is húszpontos távolság alalkult ki a felek között  izgalmas folytatásra volt tehát kilátás.

A fordulást követően Rice már az ötödik tripláját is bevágta, de a jól játszó Wilson találataival pillanatok alatt nyolc pontot faragtak hátrányukból a sárga-feketék. Szabó és Barro pontjai azonban visszahozták a reményt, sőt a negyedik negyed elején elérte a szolnoki csapat a bűvös harmincpontos távolságot. Ennél tovább azonban nem tudtak kerülni, mert az amúgy haloványan játszó vendégeknél a két amerikai légiós rendre jókor talált be.

A hajrában sem lehetett nyugodt a Falco, mert három és fél perccel a vége előtt 90:60 volt az állás. A végére azonban még maradt a vasiak előnyéből, így ők jutottak tovább.

Mind a két csapat nagyot küzdött, de a végén csak a szombathelyiek örülhettek. A párharc tulajdonképpen már az első összecsapáson eldőlt.
A Falco így búcsúztatta az előzetesen jóval esélyesebbnek hitt Szolnokot  a kupaforduló meglepetését szolgáltatva.

Továbbjutott a Falco, 175:168-as összesítéssel.
 
Pór Péter: - Sikerült a megbeszélt taktikát megvalósítani, nagyon közel álltunk a továbbjutáshoz, és csak rajtunk múlt, hogy nem sikerült.
 
Nikola Lazics: - Maradéktalanul nem lehetek elégedett, hiszen gyengén játszottunk, és kikaptunk. De a legfontosabb célunkat, a továbbjutást azért csak sikerült kiharcolnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!