Kosárlabda Magyar Kupa visszavágó: elég lesz-e a Falco előnye?

A kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját szerdán, 18 órától játssza Szolnokon a Falco. Az első, szombathelyi mérkőzésen 34 pontos előnyre tettek szert a vasiak.

Tóth Gábor

Az elmúlt heti kupaforduló szenzációját a Falco szolgáltatta: a sárga-feketék Szombathelyen valósággal átgázoltak a remek játékoskerettel rendelkező, előzetesen a párharc egyértelmű esélyesének hitt Szolnokon. A vasiak 101:67-re nyertek, így 34 pontos előnyből várják a visszavágót. Azóta azonban történt egy s más. A hétvégi bajnoki fordulóban a Falco komoly ellenfelet kapott, a listevezető ZTE látogatott az Arena Savariába. A kőkemény, sok erőt felemésztő meccsen a zalaiak végül nyertek (74:85), ráadásul komolynak tűnő bokasérülést szenvedett a Falco kulcsembere, Kálmán László.

A Szolnok egy edzőmeccs szintű találkozón a sereghajtó Debrecent látta vendégül (88:48). Mindent elmond, hogy Kelley játékára nem is volt szükség, míg az alapemberek is maximum 20 perc körüli időt töltöttek a pályán. Rápihent tehát a Szolnok a kupavisszavágóra.

- Hiába van jelentős előnyünk, még nem jutottunk tovább - fogalmazott óvatosan Nikola Lazics, a Falco-Szova KC Szombathely trénere. -  Sajnos rengeteg a problémánk. Erősen kérdéses, hogy  Kálmán a sérült bokájával vállalja-e a játékot. Kazlauskas a lábfejével, Wilson a térdével bajlódik, Fraziert izomfáradtság döntötte le, és nem igen gyógyul Borszéki Achillese sem. Létszámhiány miatt a  napokban egy kiadós edzést sem tudtam vezényelni a keretnek. Inkább hanonlítunk most egy kórházra, mint egy kosárcsapatra...

- Abban biztos vagyok, hogy a Szolnok  rögtön nekünk esik majd. Agresszív, kemény, gyors játékra számítok a részükről. Okosan, higgadtan kell kosaraznunk, nem szabad, hogy az ellenfél ráérezzen a lehetőségre. Elmondtam a fiúknak, hogy felejtsék el a 34 pontos előnyt. Ha ugyanis számolgatunk meccs közben, akkor elbukunk. Kőkemény 40 percre, de a Falco továbbjutására számítok! - zárta szavait a tréner.

A csapat irányítója, Kálmán László ugyan elutazik Szolnokra, de csak a meccs előtt derül ki, hogy vállalja-e a játékot.

-Trepák Zoli esett rá a lábamra - elevenítette fel a ZTE elleni meccs 2. negyedében történteket Kálmán László. -  Visszahajolt a bokám, éreztem, hogy reccsen egyet, de egy ideig még tudtam játszani. Ám amint leültem, éreztem, hogy baj van, a 3. negyed közepétől már nem is tudtam pályára lépni. Kiderült, részleges bokaszalag-szakadásom van, és bevérzett a bokám. Kezelésekre járok, és pihenek. Az biztos, hogy elutazom Szolnokra, aztán majd kiderül, hogy tudok-e játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!