Kőszeg: megújul a korona bunkere

Az alpannoniás projektben szerepel a koronabunker felújítása, abban a korona történetét bemutató kiállítás létrehozása. Ha minden sikerül, már augusztustól látogatható lesz.

Némethy Mária

Az elmúlt szombaton Kőszegen megemlékeztek arról, hogy 66 évvel ezelőtt a Kálvária alatti bunkerben őrizték a Szent Koronát. 33 éves száműzetése előtt ez volt utolsó magyarországi tartózkodási helye.

Az Alpannonia osztrák-magyar közös projekt egyik kiemelt fejlesztési pontja a koronabunker felújítása. Látogatható lesz a jó állapotban megmaradt belső tér (folyosó), felújítják az alagútat, benne tematikus kiállítást rendeznek be.

Ez utóbbi a  Szent Korona történetét, a II. világháborúban bejárt kalandos útját  kiemelten rövid kőszegi tartózkodását hivatott majd bemutatni. A bunker bejárata előtt tereprendezés után egy pihenőhelyet is kialakítanak. A terv szerint a felújítás augusztusra, vagy szeptemberre készül majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!