Kötelező emelt szint?

2010 nem lesz a drasztikus változások éve a felsőoktatási felvételi rendszerben, de kötelezővé válhat az emelt szintű érettség.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Erre utalt előadásában dr. Bakos Károly, az OKM szakmai főtanácsadója, a Felvételi Információs Szolgálat VI. Országos Oktatási Konferenciáján. Bár jövőre 200 ponthoz kötik a bejutási feltételt, az általános orvosi, fogorvosi, állatorvosi és gyógyszerész szakokon elvárás lesz majd az emelt szintű érettségi.

Döntés született az érettségi tárgyak számának 2011-es csökkentéséről, a többletpontok mértékének változásáról - írja a Zalai Hírlap.

A kötelező természettudományos tárgy bevezetése 2012-re tehető. Dr. Csikesz Tamás, a Felvételi Információs Szolgálat elnöke kötelezővé tenné az emelt szintű matúrát.

 A koncepciózus döntéseknek Antal János, az Általános Vállalkozási Főiskola főigazgatója szerint következménye egy olyan felsőoktatás, amely rendet teremt, nem engedi, hogy az intézmények kapacitásuknak alig felével működjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!