Kötelező győzelem?Salgótarjánba látogat a Falco kosárcsapata

A Falco KC kosárcsapata szombaton 18 órás kezdéssel a gyengélkedő Salgótarján vendégeként folytatja az A-csoportos bajnokságoz. A sárga-feketékre elvileg kötelező feladat vár.

Tóth Gábor

Elképesztően nehéz sorozat van a Falco mögött. A szombathelyiek ugyanis három élcsapat, a Szolnok, az Albacomp és a ZTE ellen játszottak bajnokit, közben pedig két kupameccset is letudtak az Olajal. A bajnokik vereséggel végződtek, a kupában azonban búcsúztatta jóval esélyesebb ellenfelét a Falco.

Most azonban egy gyengébb, egyértelműen verhető ellenfél vár a sárga-feketékre. A Salgótarján csupán a 13. a 14 csapatot felvonultató tabellán, eddigi mérlege 17 vereség, egy győzelem még a 8. fordulóban a sereghajtó Debercent verte meg (93:77). Az újoncnál egyébként edzőváltás is történt, most az a Déri Csaba irányít, aki még a Falcó kispadján kezdte a szezont. Ám az új tréner sem tudott csodát tenni, a csapat elbukta legutóbbi három bajnokiját (Körmend, Sopron, Dombóvár) és kiesett a kupából (Dombóvár).

- A kötelező feladat mindig nehéz - fogalmazott óvatosan Nikola Lazics, a Falco-Szova Kc trénere.- Megszenvedett már egy-két csapat Salgótarjánban. Soros ellenfelünk minden mindegy alapon támad, rohanós kosárlabdát játszik, és dobál rendületlenül. Ha elkapja a fonalat, akkor bárki dolgát képes megnehezíteni. Nekünk jól kell védekeznünk, akkor nem lehet gond. Sajnos fizikailag nem vagyunk túl jó állapotban. Két hete játszunk szerda-szombat ritmusban, és sajnos rengeteget utazunk alig értünk haza Szolnokról, máris ülhetünk fel ismét a buszra. Ráadásul mivel sokan bajlódnak kisebb-nagyobb sérülésel, ezért az elmúlt hetekben nem is igazán tudtam komoly tréningeket vezényelni. De szerencsére mindenki vállalta a játékot, Kálmán, Kazlauskas és Borszéki is. Fontos meccs vár ránk, hiszen a nyolc közé igyekszünk, Salgótarjánban tehát nem hibázhatunk.

- Három hete irányítom a Salgótarjánt, ám a feszített tempó miatt eddig igazán nem volt lehetőségem belenyúlni a csapatba - tudtuk meg Déri Csabától. -  Ám dolgozuk, szép csendben építkezünk, formálódunk. A Falco ellen megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!