Közúti horror: a leszakadt fékdob darabja életveszélyesen megsebesítette a sofőrt és megölte az utast (Fotókkal, frissítve)

Székesfehérvár - Lerepült, s egy szembejövő autóba csapódott egy teherautó fékdobjának darabja csütörtökön a 62-es főút Szabadegyháza és Perkáta közötti szakaszán. A balesetben a személykocsi egy utasa meghalt, sofőrje súlyosan, életveszélyesen sérült.

Vas Népe

Halálos balesetet okozott egy leszakadt fékdob-darab, értesült a Fejér Megyei Hírlap internetes változata: a kocsiba csapódott alkatrész előbb a gépkocsi 64 éves kiskunhalasi vezetőjét találta el, aki elvesztette az eszméletét, majd a gépkocsi jobb hátsó ülésén utazó 59 éves kiskunhalasi hölgynek okozott olyan súlyos sérülést, hogy a helyszínen meghalt. A sofőrt a helyszínen újraélesztették - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint az autót a jobb első ülésen utazó utas kézifékkel állította meg. A teherautó vezetője elhajtott a helyszínről, de az elsődleges szakértői vélemény szerint a fékdob leválását nem is észlelhette.  Az is elképzelhető, hogy az egy másik teherautóról már korábban levált, s az úttesten heverő alkatrészt csapta neki a személyautónak a vele szemben elhaladó teherautó - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.  A rendőrség olyan teherautót keres, amelynek hiányos a fékberendezése. Kéri, hogy az a gépkocsivezető, aki a baleset előtti időpontban a 62-es főúton közlekedett, s észleli, hogy hiányos a fékberendezése, jelentkezzen a rendőrségen.

Az fmh.hu információi szerint a személykocsiban egy kiskunhalasi baráti társaság utazott, amelynek tagja volt a kistérségi szociális intézmény vezetője, aki a helyszínen meghalt. Az életveszélyes sérült pedig a halasi önkormányzai képviselője, a megyei önkormányzat volt alelnöke.

Frissítve:  a kiskunhalasi polgármester a tragédiáról

Szabó Károly, a kiskunhalasi önkormányzat MSZP-s képviselője, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés korábbi alelnöke sérült meg életveszélyesen a 62-es úton csütörtökön történt balesetben. A képviselő utasa pedig, aki a helyszínen meghalt, Gép Károlyné, a kiskunhalasi kistérségi szociális intézmény vezetője volt - mondta el az MTI-nek Várnai László, Kiskunhalas polgármestere, aki a balesetet szenvedő autó előtt haladt személygépkocsijával.

Egy baráti társasággal Horvátországba indultunk egy hosszú hétvégére két személygépkocsival, amikor a látótávolságon kívül,  mögöttünk haladó személygépkocsi egyik utasa kétségbeesetten telefonált - mondta a polgármester. Elsőként értünk a baleset helyszínére, még senki sem szállt ki az autóból, és csak azt láttuk, hogy a szélvédőn egy kisebb nyílás van, amiből még nem következtettünk a tragédiára - tette hozzá Várnai László.
    
A vezetőülésben ülő Szabó Károly fél arcát roncsolta a fémdarab, de a hátsó ülésen ülő Gép Károlynén már nem lehetett segíteni. A vezető mellett ülő férfi lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem lett még súlyosabb következménye a balesetnek, mert ő megfogta a kormányt, és a kézifékkel pár száz méter után meg tudta állítani az autót - ismertette a részleteket a polgármester. Várnai Lászlóék ezután értesítették a mentőket, akik Szabó Károlyt újraélesztették és kórházba szállították.
    
A vezető mögött ülő Horváth Etelka önkormányzati képviselő nem sérült meg. Gép Károlyné az előző választási ciklusban szintén MSZP-s önkormányzati képviselő volt. A polgármester délután érdeklődött Szabó Károly állapotáról, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy a CT vizsgálat nem mutatott ki agykárosodást a sérültnél, aki továbbra is életveszélyes állapotban, kómában fekszik a képviselő a Fejér megyei kórház intenzív osztályán.
.



A balesetet szenvedett gépkocsi a tragédia helyszínén Fotó: fmh.hu


A leszakadt alkatrész az fmh.hu felvételené

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!