Küszöbön a hungarikumtörvény és a nemzeti lovasprogram

Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum országos és V. Németh Zsolt, a szervezet megyei elnöke, valamint Bő, Csepreg és Gencsapáti polgármesterei együtt tartottak sajtótájékoztatót.

Peltzer Géza

Háromi Jenő csepregi, Pados Róbert bői, és Bodorkós Ferenc gencsapáti polgármesterjelölteket a Nemzeti Fórum is támogatja, jelentette be a sajtó előtt kedden délután Csepregen V. Németh Zsolt államtitkár.

Elmondta: számos intézkedést hozott az új kormány a vidéken élők érdekében. Így például megszüntették a közbeszerzési kötelezettséget a helyi termelőkkel szemben, lehetővé tették a termelők számára azt, hogy a környéken értékesíthessék saját előállítású élelmiszereiket. A családi gazdaságokat abban is segítik, hogy illetékmentessé tették a gazdaság családon belüli jogutódlását, valamint könnyítették az idénymunkások foglalkoztatását a mezőgazdaságban és a vendéglátóiparban.

A további változtatásokkal az a kormány célja, hogy támogassák azokat családi gazdaságokat, amelyek szermentes, egészséges élelmiszert képesek előállítani. A cél, hogy a helyi kistermelők előtt kinyissák a hazai piacot, és megtartsák a helyi közösségeket, miközben arra törekszenek, hogy megőrizzék a táj értékeit, és az egészséges ivóvíz-tartalékokat is. 

Lezsák Sándor bejelentette, a közeljövőben hét népfőiskolát kíván alapítani a kormány az ország határain belül, ezek közül az egyik Vas megyében lesz. Kétnapos vasi tájékozódásának másik célja, hogy az esetleges vasi hungarikumokkal is megismerkedjen, hiszen már küszöbön áll a hungarikumtörvény és a nemzeti lovasprogram megalkotása a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!