Kútba ugrott és meghalt az idős asszony

Tizenhárom méter mély kútba ugrott és életét vesztette egy 72 éves asszony szerda reggel Hottón.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- Rokonom volt, tegnap beszéltem vele, mondta, hogy olyan erőtlennek érzi magát a betegsége miatt, ez nagyon zavarta, mert mindig a kertben ténykedett, de nem látszott Vali nénin, hogy ennyire el van keseredve - mondja sírással küszködve egy fiatal nő, akivel a házhoz vezető utcában futok össze.

- Soha fel nem merült bennem, hogy ilyet tesz - sóhajt nagyot férje, a 74 éves Laci bácsi. Egyik kezében bot, másikkal a kerítésben kapaszkodik, szemét nem tudja levenni a kútról. - Negyvenhárom éve házasodtuk össze, a lányunk Pesten él, épp tegnap utazott tőlünk vissza. Betegesek vagyunk mind a ketten, de nem adta jelét a feleségem, hogy el lenne keseredve. Tevékeny volt, a kertben is dolgozott, kétnaponta megfőzött. Nekem is sokat segített, csípőprotéziseim vannak, a lábamat a fekély miatt rendszeresen kötözni kell, nem is tudom mi lesz így - áll meg a beszédben elgondolkodva. - Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi. Reggel fél hat tájt ébredtünk. Ilyenkor meghallgatom mindig a híreket, bekapcsolom a tévét. Az időjárást gyakran együtt szoktuk megnézni. Most felkelt, azt mondta kimegy, nem tűnt fel semmi a hangulatán. Még újságolta is, hogy jól aludt, éjjel egyszer se kellett felkelnie, nem úgy, mint nekem. Néztem a tévét, telt az idő, már háromnegyed hét volt, csak nem jött vissza, keresni kezdtem. Azt láttam, hogy kiment a házból, a kulcs belülről az ajtón volt. Nem találtam az udvaron, pedig azt hittem, a jószággal akadt dolga. Körbenéztem kint is az utcán, aztán átmentem a szomszédba, hátha ott akadt dolga a sógoromnál. Ő jött át segíteni keresni, ő vette észre a kút mellett a sámlit, meg a papucsait - ért a történet végére Laci bácsi.

A tűzoltók után közben megérkezett az orvos, a rendőrség, már csak az egerszegi különleges mentők alpinista szakemberének kell befutnia és kezdődhet a hivatalos eljárás - írja a Zalai Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!