Labdarúgó NB I.: tovább szenved a Ferencváros

A labdarúgó Soproni Liga 12. fordulójában is pont nélkül maradt az FTC, a zöldeket az edzőváltáson átesett Kecskemét 3:1-re kalapálta el.

MTI

Győri ETO FC-Kaposvári Rákóczi 1-1 (0-1)
Győr, 2000 néző, V
: Farkas Á.
gólszerzők: Aleksidze (89.), illetve Nikolic (14.)
sárga lap: Babic (18.), Stanisic (65.), Dinjar (78.), Fehér Z. (84.), illetve Kovácsevics (28.), Markovic (80.), Stanic (87.)

Győr: Stevanovic - Babic, Stanisic, Fehér Z., Szabó O. - Koltai (Tokody 38.), Pilibaitis (Dinjar 58.), Józsi, Kink - Nicorec (Brnovic 66.) - Aleksidze

Kaposvár: Milinte - Grúz, Petrók, Zahorecz - Kovácsevics, Maróti, Balázs, Gujic (Szepessy 55.), Junior - Nikolic (Markovic 73.), Stanic (Hegedűs 88.)

Az első félidőben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, több helyzetet is kidolgoztak, ám a Kaposvár az egyetlen lehetőségét gólra váltotta.
A második félidő sem hozott magasabb színvonalú játékot, a vendég együttes főként a védekezéssel volt elfoglalva. Az ETO a 89. percben szerzett góllal mentett pontot.

Diósgyőri VTK-Paksi FC 0-0
Miskolc, 2000 néző, V
: Németh Á.
kiállítva: Horváth G. (89.), illetve Vári (41.)
sárga lap: Vukadinovic (18.), Horváth G. (21., 89.), Ivancsics (47.), Búrány (57.), illetve Éger (26.)

Diósgyőr: Kovács Z. - Bognár (Apostu 66.), Milicic, Viskovic, Horváth G. - Vukadinovic (Lipusz 53.), Búrány, Lippai, Ivancsics - Balajti, Szabó V. (Takács P. 84.)

Paks: Kovács A. - Horváth L., Éger (Zováth 38.), Szabó J., Vári - Heffler, Böde, Sipeki, Urbán (Gévay 43.) - Kiss T., Tököli

Rendkívül küzdelmes csatát vívtak a csapatok. A vendégek a 43. percben tíz főre fogyatkoztak, ugyanis Várit reklamálásért kiállította a játékvezető. A Diósgyőr főlényben játszott, de a kapuk nem nagyon kerültek veszélybe.
Az emberelőnyben lévő DVTK a szünet után nagy erőket mozgósított, de kapura nem volt veszélyes. A Paks lelkesen védekezett, Tökölinek még ziccere is volt, de az eredmény már nem változott.

Lombard FC Pápa-Nyíregyháza Spartacus 5-1 (0-1)
Pápa, 2000 néző, V:
Iványi
gólszerzők: Bárányos (47.), Alex (65., 90.), Bali (83.), Gyömbér (88.) illetve Andorka (39.)
sárga lap: Orosz (52.), illetve Kovács Z. (12.), Goia (72.)

Pápa: Szűcs - Nagy S., Farkas A., Tóth G., Rajnay (Mészáros M. a szünetben) - Rebryk (Granát 85.), Gyömbér, Heffler - Bárányos - Bali, Orosz (Alex 57.)

Nyíregyháza: Vojinovic - Lakatos, Kovács Z., Goia, Kiss Z. - Miskolczi, Müller - Homma, Bogdanovic (Batizi-Pócsi 63.), Pákolicz (Szélpál 63.) - Andorka (Dosso 67.)

 Gyenge első félidőt láthatott a közönség, a csúszós talajon nagyon sok technikai hibát követtek el a játékosok. A vendégek aztán egy szép kontra után megszerezték a vezetést.
 A 2. félidő második percében esett pápai egyenlítő gól után a hazaiak felszabadultan játszottak, s jobb helyzetkihasználással akár még nagyobb arányban is nyerhettek volna.

Újpest FC-MTK Budapest 3-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 3217 néző, v.:
Arany
gólszerzők: Rajczi (8.), Simek (56.), Takács Z. (63.), illetve Gosztonyi (12.), Vági (44.)
sárga lap: Tóth N. (65.), illetve Zsidai (69.), Vági (74.)

Újpest: Balajcza – Dudic, Vermes, Takács Z., Pollák – Simek (Jucemar, 85.), Sándor, Korcsmár, Tóth N. – Foxi (Stokes, 78.), Rajczi.

MTK: Szántai – Vági, Szekeres, Balogh, Hídvégi – Zsidai (Vadnai, 90.), Pintér – Bori (Pál, 42.), Szatmári (Melczer, 58.), Gosztonyi – Lencse.

Az Újpest kezdte jobban a találkozót, több veszélyes akciót követően Rajczi a vezetést is megszerezte a lila-fehéreknek. A vendégek azonban fokozatosan feljavultak és előbb Gosztonyi révén egyenlítettek, majd a szünet előtt Vági gólja a vezetést jelentette.
A fordulás után egy jóval harcosabb Újpest jött ki a pályára és alig húsz perc alatt megfordította a mérkőzést. A hajrában az MTK nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de a fordulatos találkozót végül a lila-fehérek nyerték meg.


Kecskeméti TE-ERECO - FTC 3-1 (1-0)
Kecskemét, 6000 néző, V:
Veizer 
gólszerzők: Litsingi (27., 63.) Montvai (54.) illetve Ferenczi (59)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      sárga sárga lap: Csordás (52.) Litsingi (63.) Farkas (68.) illetve Shaw (45.) Balog (48.) Kulcsár (58.) 
        
Kecskemét: Lazareanu - Schindler, Gyagya, Némedi, Farkas - Csordás (Robson 87.), Savic (Bagi 61.), Litsingi, Koncz, Yannick - Montvai (Bertus 89.) 

FTC: Megyeri - Joaquin, Balog (Fitos 58.), Wolfe, Alcantara - Rósa D., Lipcsei (Ashmore 58.), Morrison, Kulcsár - Ferenczi, Shaw (Pölöskei 58.)
    
A találkozó első félidejében többnyire a hazai csapat akarata érvényesült, a kecskemétiek veszélyesebben, több fantáziával játszottak, s a félidő derekán sikerült vezetést szerezniük.
A szünet után kevéssel kilenc percen belül három gól esett, s mivel ebből a hazaiak szereztek kettőt, magabiztos előnyhöz jutottak. Az utolsó 20 percben ugyan az FTC játékosai mentek előre, ám kevés hittel és elképzeléssel szövögették támadásaikat, így nem volt esélyük a pontszerzésre.
A szerdai kupakudarc után távozó Tomislav Sivic helyét - ideiglenesen - átvevő, egykor a Ferencvárosban is játszó Czéh László megérdemelt győzelemmel mutatkozott be a kecskeméti kispadon.

Pénteken játszották: Budapest Honvéd-ZTE 0:1
Vasárnap rendezik: Videoton-Debrecen 17.30





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!