Labdarúgók gyűjtöttek adományt a látássérült Priscillának

A szentgotthárdi Reflector SC gyűjtést szervezett az ötéves, látássérült Priscillának, hogy tovább folytatódhasson a kislány kezelése. Az adományt pénteken adták át a családnak.

Zalai Hírlap

Nemrég mutattuk be lapunkban a rumi, ötéves Kőhegyes Priscillát, aki három hónapos korában teljesen elvesztette látását. A szülei úgy vélik, hogy az oltóanyag miatt vakult meg gyermekük, az orvosok azonban mást állítanak, szerintük vele született, genetikai betegség következménye a látás elvesztése.

A kislány sok vizsgálaton átesett, s kiderült, genetikai betegsége nincs. Az orvosok lemondtak a gyógyulásról, a család azonban természetgyógyászhoz fordult. A most ötéves kislány szeme egy Ausztriában forgalomban lévő, homeopátiás injekciónak köszönhetően sokat javult, érzékeli a fényt, látja a színeket és a formákat.

A kislányról szóló cikk megjelenése után többen is a család segítségére siettek. Akadt olyan, aki felajánlott, hogy kifizeti a kislány egyhavi  injekcióját, s volt olyan is, aki tanácsot szeretett volna kérni a szülőktől, mivel hasonló helyzetbe került.

A szentgotthárdi Gál László is olvasta a látássérült kislányról szóló cikkünket, s úgy döntött, segít a családnak, ezért gyűjtést szervezett. A gotthárdi Reflector SC labdarúgó csapattal közösen találták ki, hogy az Alpokalja Kupán gyűjtenek a családnak.

Pénteken Gál László és Vígh Róbert, a Reflector SC tagjai együtt látogatták meg Rumban a családot, hogy átadják az összegyűlt pénzt. Priscilla az ajtóban várta őket, s annyira megilletődött, hogy egy szót sem tudott szólni, de hatalmas puszival köszöntötte az önkéntes segítőket. 

- Az Alpok Adria Kupán 35 csapat vesz részt, s több százan szurkolnak, ezért gondoltunk arra, hogy itt gyűjtünk a családnak - mesélte Gál László. - Egy asztalra kitettük a kislány képét és egy dobozt, melybe vártuk az adományokat. Nagyon sokan jöttek, a csapattagok és a szurkolók is segítettek. Még az utána következő banketten is megkerestek minket, hogy szeretnének pénzt adni a kislány kezeléséhez. A gyűjtési akció annyira jól sikerült, hogy 75 ezer forint jött össze - emelte ki.

Az adományt  tartalmazó borítékot  pénteken délután nyújtották át a családnak. Az édesanya, Csidei Tünde meghatódva vette át az ajándékot. Elmondta, hogy ez a pénz több hónapra elegendő lesz a kislány kezeléséhez.

Nem kell szünetet tartani az injekciókúrák között, így biztosan hatásosabb lesz a kezelés. Bár a család nem tudott részt venni a kupán, de megígérték, mindenképpen elmennek a gotthárdi csapat egyik meccsére, hogy személyesen is köszönetet mondjanak az önkéntes gyűjtőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!