Láncfűrészes attak a csákányi presszóban: betámadta az anyós melletti széket

<b>Csákánydoroszló</b> - Láncfűrésszel tért be a presszóba a dühös vádlott, akinek nem ez a garázdaság volt az egyetlen bűne: rablás is terhelte számláját. Nem csoda, hogy hosszabb időre kapott beutalót a börtönbe.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

D. Mihály nem először állt a bíróság előtt, ezúttal rablás, lopás, garázdaság és testi sértés miatt emeltek vádat ellene. A 21 éves csákánydoroszlói férfi  akinek Körmend a tartózkodási helye  még 2007-ben rabolta ki ivócimboráját. 

Tarkón sújtotta az ivócimborát

Egy november végi estén, Körmenden, az egyik vendéglátóegységben együtt italozott a vádlott a sértettel, tíz óra tájban viszont átmentek D. Mihány rokonához, ahol folytatták a mértéktelen alkoholfogyasztást. Egy óra múlva, amikor távozott a cimbora, a vádlott felajánlotta, hogy egy darabon elkíséri őt. Nem ok nélkül: megfigyelte, sok pénz van cimborájánál. Az első telefonfülkéig jutottak el, ott D. Mihály hátulról tarkón vágta a sértettet, aki elvágódott. Ekkor a vádlott a fejébe térdelt, melynek következtében az ivócimbora ájultan terült el a földön. A rabló ezután kivett a tárcájából hét és fél ezer forintot, majd távozott.

Egy hónappal később a vádlott Csákánydoroszlóban segédmotort lopott egy nyitott fészerből. A zsákmányt később motorra és öt ezer forintra cserélte, de amikor neszét vette, hogy a Simson tulajdonosa feljelentést tett, visszacsinált mindent.

A csákányi láncfűrészes

Tavaly januárban, a csákánydoroszlói Himfa presszó nem mindennapi esemény helyszíne volt: a férfi motoros láncfűrésszel tért be a kocsmába.

Az ügy előzményéről annyit, hogy D. Mihály egy helybeli lánnyal élt együtt, gyermeke is született, de a kapcsolat megszakadt, azonban a vádlott a volt apóséknál hagyta személyi igazolványát. Visszament az iratért, de hiába, mert a lány szülei kidobták. Ráadásul az anyós később felfedezte, hogy az udvaron álló biciklijének kerekét valaki leeresztette. 

Az ügy tisztázása végett ment el az após a Himfa presszóba, mert úgy sejtette, a vádlott is ott lesz majd. Úgy is történt, és a felelősségre vonás csaknem verekedésbe torkollott, de a megérkező anyós lehűtötte a vitapartnereket.

Az erősen ittas vádlott nem csillapodott le, ismét nekiment az apósnak, de a kocsmában iszogató édesapja megakadályozta a tettlegességét. Télvíz idején szokatlan cselekedetre szánta el ezután magát a vádlott: levette cipőjét, pólóját, majd mezítláb hazaszaladt.

A vendégek menekültek, az apa megfékezte fiát

A kocsma közönsége nem lepődött meg azon, hogy tíz perc múlva beszaladt a vádlott lánytestvére, és kérte édesapjukat, jöjjön haza, mert baj van. Azon viszont igen elcsodálkoztak, amikor D. Mihály egy láncfűrésszel érkezett vissza a presszóba, sőt beindította a motort, hadonászott vele, miközben azt üvöltötte: most megdöglötök! 

Szerencsére nem így történt: a fűrésszel az anyós melletti székre sújtott le a vádlott. A rémült vendégek kirohantak, viszont a visszatérő édesapa bátrabb volt, és megfékezte dühöngő fiát. 

Az orvos szakértő később megállapította, hogy D. Mihály alkoholfüggőség okozta személyiségzavarban szenved, viszont elmeállapota nem zárja ki a büntetőjogi felelősségre vonását.

A Körmendi Városi Bíróság rablás, garázdaság, lopás, testi sértés miatt három év börtönnel büntette a vádlottat, az ítélet jogerős. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!