Lefejelés után karaterúgás: balhé a szelestei focipályán

Nem ért véget a kilencven perc elteltével a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban hétvégén rendezett Szeleste-Uraiújfalu (0:2) találkozó. A lefújást követően az egyik uraiújfalui játékos lefejelt egy hazai futballistát, aki karaterúgással igyekezett revánsot venni. Hab a tortán: végül a nézők is összeakaszkodtak.

Pum András

Már hagyománya van Szelestén az Uraiújfalu elleni találkozónak: abban az értelemben mindenképpen, hogy a legutóbbi meccsükön is volt rendbontás. A tavalyi szezonban a játékvezető ténykedésével volt gondja a hazai szurkolóknak, most hétvégén pedig az egyik hazai játékos a lefújást követően került összetűzésbe a vendégek egyik futballistájával. Vitatkozás, löködősés, dulakodás, lefejelés, karaterúgás - akadt minden aminek semmi köze a focihoz.

- A lefújást követően néhány szelestei néző befutott a pályára, egyikük számonkérte az egyik uraiújfalui labdarúgótól, hogy a meccs közben miért mutogatott ki neki, és miért kiabált ki hozzá  - mondta Fehér Ferenc, a Sárvári Labdarúgó Szövetség elnöke, aki maga is jelen volt a derbin. - A néző egyébként a szelestei csapat futballistája, aki sérülése miatt ezúttal civilben nézte a találkozót. Szó-szót követett, majd az újfalui labdarúgó egyszerűen lefejelte a szelesteit, aki nem esett össze, hanem egy karaterúgással igyekezett visszaadni a fejest. A vendégjátékos azonban időközben elfutott, így a revans elmaradt. Eközben mintegy 30 szurkoló gyűlt össze, a vendégszurkolók játékosuk védelmére keltek, ment a löködősés és kiabálás. Mintegy tíz percig tartott a csődület - de tumultuózus jelenetek ekkor már inkább a pályán kívülre, az öltöző előtti területre koncentrálódtak.

- Miután a két illető közel ért egymáshoz, elkezdtek  vitatkozni, majd az uraiújfalui lefejelte a szelesteit - jelezte Rozmann István, a Szeleste szakosztályvezetője. - Ezután körülbelül tíz - szelestei és uraiújfalui - néző akaszkodott össze, a rendezők igyekeztek megnyugtatni a kedélyeket, jómagam is próbáltam csitítani a szurkolókat. Fontos hangsúlyozni, hogy a meccsnek már vége volt, és lefejelést leszámítva nem a játékosok, hanem a nézők lökdösődtek és vitatkoztak egymással. Játékosunknak egyébként csúnyán nézett ki az orra, vérzett és a szeme is bedagadt. Azóta nem beszéltem vele, de nincs kizárva, hogy eltörött az orra.  Az uraiújfaluiak megijedtek, kérték, hívjunk rendőrt, de megnyugtattam őket, hogy nincs félnivalójuk, nem esik bántódásuk. Így is történt, a csapatot szállító busz végül biztonságban elhagyta a falut.

- Tudjuk, hogy korábban már volt gond a szurkolóinkkkal, de falun nehéz megoldani, hogy bárkit  is kitiltsunk a meccsről - folytatta Rozmann. -  Ez még az NB I-es bajnokikon sem igazán sikerült. Odamehetek hozzájuk, megkérhetem őket, hogy legyenek kedvesek, ne jöjjenek ki a meccsre. Esetleg ha mégis meglátom, vitessem el rendőrrel? Mindössze négy-öt ember kelti a hangulatot, nézőink többsége teljesen normálisan viselkedik. Igaz, szurkolóink létszáma a gyenge szereplés hatására megcsappant, hiszen míg korábban átlagban 200 néző látogatta a meccseinket, addig mostanság 50-100 között van az átlagnézőszám.

- A meccs előtt  - a korábbi események miatt - kaptunk egy-két beszólást, de maga a találkozó rendben, sportszerű keretek között ment le - fogalmazott ifjabb Pungor István, az Uraiújfalu játékos-edzője. - A lefújást követően ugyan pacsiztunk a pályán, de visszafogottan örültünk a győzelemnek. Ekkor észleltük, hogy néhány részeg hazai szurkoló befut a pályára, majd egyikük nekimegy egy játékostársamnak. Azt, hogy csapattársam lefejelte volna a szelesteit, nem láttam. Azt viszont igen, amikor menekülő játékosunkat egy hazai néző hátulról ököllel fejen csapta, majd az öltöző előtt többen meglökték, így végül  földre került. Mi igyekeztünk mihamarabb elhagyni a pályát, nem akarunk konfliktust. Akkor sem nyugodhattunk meg, amikor beértünk az öltözőbe, hiszen kintről megpróbálták benyomni az ajtót - szerencsére mi is nyomtuk kifelé, végül mi bizonyultunk az erősebbnek. Megdöbbentő volt számomra, hogy alig láttam rendezőt, állítólag egy-ketten visszavették a meccs után ledobott mellényüket - de szerintem ez édeskevés. Az biztos, hogy én az életben többen nem játszom Szelestén - tavaly is gond volt, idén is, köszönöm nekem ebből ennyi elég volt.

A Fegyelmi Bizottság kedd délután tárgyalja az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!