Legkedveltebb vasi fürdők: Sárvár és Bük

Sárvár - Nemrégiben lezárult Vas megye legkedveltebb fürdőhelye elnevezésű versenyünk, melyen két nyertest is hirdethettünk. Felmérésünk győztese Sárvár lett, az internetes szavazást pedig Bükfürdő nyerte, így a büki gyógyfürdő lett játékunk közönségdíjasa.

Maróthy Andrea

Augusztus elején indult el versenyünk, melyen megyénk legkedveltebb fürdőhelyét kerestünk kérdőíves felmérés alapján. Olvasóink internetes portálunkon voksolhattak a legjobbnak vélt résztvevőre, így versenyünk végén két díjazottat is ünnepelhettünk. 

A felmérés alapján Sárvár bizonyult a legjobbnak, az internetes szavazáson pedig Bükfürdő különdíjas lett. 

A két nyertes fürdőhely képviselői tegnap Sárváron vehették át lapunk főszerkesztőjétől, Halmágyi Miklóstól, Nagy Zoltán Pétertől a Pannon Lapok Társaságának ügyvezető igazgatójától és Győrffy Istvántól a PLT központi főszerkesztőjétől a  díjakat. 


Halmágyi Miklós (középen) adta át az emléktáblát Vancsura Miklósnak (balról), jobbra Dénes Tibor polgármester Fotó: Benkő Sándor

Az eseményen Halmágyi Miklós köszöntötte a  fürdőhelyek képviselőit, majd Nagy Zoltán Péter rövid köszöntője után Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő igazgatója és Dénes Tibor, Sárvár polgármestere vette át az emléktáblát, emléklapot és a verseny támogatója által felajánlott díjat. 

Természetesen az internetes szavazás győztese is jutalomban részesült. A különdíjat Baranyai Róbert alpolgármester és Krizmanits Márton, a büki fürdő gazdasági igazgatója vette át. A győzteseket Kovács Ferenc a megyei közgyűlés elnöke és Majtényi László alelnök is köszöntötte.

Nyolc napon keresztül kerestük Vas megye legkedveltebb fürdőhelyét. Versenyünk még augusztus ötödikén kezdődött el. Összesen nyolc létesítménybe  Borgátán, Bükfürdőn, Celldömölkön, Mesterin, Sárváron, Szelestén, Szentgotthárdon és Szombathelyen  látogattunk el, s kikértünk a fürdőzők véleményét.

 Minden esetben egy tíz kérdésből álló kérdőívet töltetünk ki 20 vendéggel.  A válaszadók egytől ötig osztályozták egyebek közt a fürdők szolgáltatásait, a tisztaságot, a szálláshelyek minőségét, továbbá a szórakozási, sportolási lehetőségeket. 

A fürdőzők értékelése alapján 4, 585-es eredménnyel Sárvár, s a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő nyerte el a Vas megye legkedveltebb fürdőhelye címet, s az ezzel kijáró elismerést. Második helyen az online szavazás közönségdíjasa Bükfürdő végzett, mely csupán pár századdal maradt le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról. A harmadik helyen 4, 51 századdal Szentgotthárd végzett. 


A sárvári fürdő: elégedettek a szolgáltatásokkal a vendégek

A sárvári fürdőben a vendégek a fürdő szolgáltatásait, a tisztaságot és a szálláshelyek minőségét értékelték legjobbra. Nem hiába voltak elégedettek a vendégek, hiszen a fürdő mellett valóban számos, színvonalas szállást találhatnak a városba látogatók, s a fürdés mellett igazi feltöltődési lehetőséget is kínál a létesítmény. Kristálytiszta, gyógyvízzé minősített víz, nagy pihenőterek, szaunavilág, gyógyászati és wellness szolgáltatások széles skálája várja a vendégeket. A fürdő területén több élménymedence is található, melyek valóban felejthetetlenné teszik a strandolást. A nyári hétvégéken sportversenyekkel, zenés produkciókkal szórakoztatják a vendégeket. Sárvár egyik kérdésre sem kapott rosszabbat 4, 15 százados átlagnál. Ezt az osztályzatot a fürdőzők a sportolási és kirándulási lehetőségekre adták. A város és a Sárvári Gyógy és Wellnessfürdő szolgáltatásaival összességében a vendégek meg voltak elégedve, s a 4,585-es átlaggal a fürdő megnyerte a lapunk által elindított versenyt, s így a gyógyfürdő igazgatója Vancsura Miklós vehette át tegnap a fürdő dolgozói és a város nevében a győzelemért járó díjat. 

A sárvári létesítménynek nem ez az első elismerése. A gyógyfürdő működését már több helyen is elismerték és díjazták. 2004-ben Wellness Center kategóriában, 2005-ben Wellness Medicina kategóriában nyerték el a Magyar Wellness Társaság Nívódíját, 2007-ben pedig az EUROSPA-med minőségi díját is megkapta. Európában a gyógyfürdő a hatodik legjobb eredménnyel végzett az európai fürdők között.


A büki gyógyfürdő lett az első az internetes voksoláson

A sárvári és a másik hét fürdőre olvasóink internetes oldalunkon is szavazhattak. A portálon az utolsó fürdőhely bemutatásának napjától  két héten keresztül  tehették le a voksukat a szavazók. Az interneten leadott szavazatok összesítése alapján lapunk egy különdíjas fürdőt is köszönthetett a legkedveltebb vasi fürdőhely mellett. Internetes portálunkra több mint 1700 szavazat érkezett. Ezek alapján versenyünk első szakaszában második helyet elérő Bükfürdő nyerte el 833 vokssal a fürdőzők szerint jól megérdemelt közönségdíjat. Az internetes szavazás alapján a dobogón egy hellyel feljebb léphetett Szentgotthárd is, mely 363 szavazatot gyűjtött be a két hét alatt. A harmadik helyet Sárvár szerezte meg 286 szavazattal.

Versenyünkön valójában mindenki nyert, hiszen a nyolc fürdő a későbbiekben biztosan hasznát veszi majd felmérésünknek. A vendégek véleményét figyelembe véve alakítják fürdőjük szolgáltatásait, s még kedveletebbé válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!