Leírhatnánk a vért az adónkból

<b>Budapest</b> - Ön ad vért? És ha adókedvezmény járna érte?

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Puskás Tivadar KDNP-s képviselő az országgyűlés mai ülésén az egészségügyi minisztertől azt kérdezte, szorgalmazzák-e, hogy a megadott számú véradáson túllévők valamilyen kedvezményben részesüljenek.
 
Puskás Tivadar 2007 márciusában a parlamentben kezdeményezte, hogy a 30. véradás után, ne kelljen vizitdíjat fizetni, ám akkor nem kapott konkrét választ felvetésére. Javaslatát később írásban is benyújtotta a tárcának, ám időközben a népszavazás eltörölte a vizitdíjat.

A képviselő továbbra is úgy véli, hogy időszerű lenne, ha a véradók megbecsülésének kézzelfoghatóbb jelét adná Magyarország, ahogyan az Európa több országában ez már így van.

Az egészségügyi miniszter válaszában azt mondta, a véradók tevékenységét Magyarországon éppúgy nagyra becsülik, mint az egész világon. 



Önkéntes véradók nélkül nagy bajban lenne az egészségügy Fotó: VN-archív

Székely Tamás
hangsúlyozta: mindenképpen indokolt, hogy valamiféle pozitív megkülönböztetést alkalmazzanak a véradókkal szemben. Példaként említette a Pro Vita díjat, amellyel a száz véradás fölött járó véradókat tüntetik ki.

Puskás Tivadar viszontválaszában közölte, hogy adókedvezménnyel lehetne a megbecsülést fokozni. Székely Tamás szerint az adókedvezmény preferálása nem biztos, hogy jó megoldás, mert kimaradnának belőle a nagyszámú nyugdíjas véradók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!