Lelőttek egy bankrablót Kispesten: tűzharc gépkarabéllyal

Lelőttek egy bankrablót péntek délután a főváros XIX. kerületében, a Szigligeti utcában; a támadó egyik társát elfogták, a másikat még keresik. Az MTI információja szerint két és fél millió forintot rabolt több férfi egy kispesti bankból pénteken; a támadóknak sikerült elmenekülniük, de rájuk találtak a rendőrök, ekkor vette kezdetét a lövöldözés, s a tűzharcban az egyik rabló meghalt.

MTI

Egyelőre nem tudni, mikor nyithatják meg a lezárt utcát

Egyelőre nem tudni, hogy mikor nyitja meg a rendőrség a lezárt Szigligeti utcát és azt a tömbházat, amelyet átvizsgálnak a kispesti bankrablás után - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese péntek este az MTI-vel.

Az ügyeletes szerint az önkormányzat megnyitott egy iskolát, ahol melegedőt rendeztek be. A lakásukból kizárt lakók itt húzhatják meg magukat, amíg a rendőrség átvizsgálja a hat lépcsőházból álló épületet - tette hozzá.
   
Az MTI információja szerint két és fél millió forintot rabolt több férfi egy kispesti bankból pénteken; a támadóknak sikerült elmenekülniük, de a közeli Szigligeti utcában rájuk találtak a rendőrök, ekkor vette kezdetét a lövöldözés, s a tűzharcban az egyik rabló meghalt.
   
Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az esti órákban a helyszín közelében újságíróknak azt mondta, hogy a rendőrök intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik rabló. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg.
    
A főkapitány azt nem tudta megerősíteni, hogy valóban létezik-e harmadik elkövető. Volt olyan szemtanú, aki szerint az egyik vélt tettes egy panelházba szaladt be, ezért a kérdéses épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át.
   
A lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt, valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély. A rabló másik társát elfogták a rendőrök. Az MTI úgy tudja, hogy a XIX. kerületi kapitányságon állították elő.

Az első hírek

Az MTI úgy tudja, hogy a lelőtt rablónál sorozatlövésre alkalmas fegyver volt. Nem megerősített információk szerint a rendőrök és a férfi között tűzpárbaj alakult ki. Az egyik rendőr lövése eltalálta a rabló fegyverét, amely így használhatatlanná vált. A rabló elfogott társát a XIX. kerületi kapitányságon előállították. 

Az MTI helyszíni beszámolókból úgy értesült, hogy a rendőrök körbevettek egy panelházat a Szigligeti utcában, azt sejtik, hogy oda menekült a keresett ember. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!