Lelőttek egy tiszalöki cigány férfit (frissítve)

Budapest - Lelőttek egy házából kilépő középkorú férfit Tiszalökön szerda éjjel. Az áldozat roma származású. A helyszínen megint egy fekete autót láttak, és egy magas férfit.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint az ügyben emberölés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.     

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a helyi rendőri erők és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az éjjel mindenre kiterjedő, részletes adatgyűjtést kezdtek, mely csütörtökön is folytatódik - tartalmazza a szűkszavú közlemény.

Hivatalosan nem kívánta megerősíteni a rendőrség az MTI értesülését, miszerint ismét egy roma származású férfire lőttek Tiszalökön szerda éjjel.



Az előtérben az áldozat sógora Fotó: MTI/Balázs Attila

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére csak annyit közölt, hogy a rendőrség vizsgálja, hogy a mostani eset beleillik-e a korábbi, hasonló bűncselekmények miatt folytatott nyomozásba.
 
Gömze Sándor, Tiszalök polgármesterétől az MTI megtudta: a település külterületén, Tiszalök-Újtelepen történt a bűncselekmény. ahol többnyire romák élnek. Az áldozat is roma volt - tette hozzá. Olyan ember, akinek munkahelye volt és rendszeresen dolgozott, a házban a feleségével élt - mondta a település vezetője.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére azt mondta: a cigánysor utolsó házában lakott az 53 éves áldozat, aki rendezett körülmények között élt. A gyilkosság szerda este nem sokkal fél tíz előtt történt, a férfi épp munkába indult, amikor agyonlőtték. 

Balogh Mihály, a helyi cigány önkormányzat vezetője az MTI-nek azt mondta: információi szerint egy 9 milliméteres maroklőfegyverrel mellkason lőtték a férfit. Az áldozat a szomszédos település vegyipari üzemében dolgozott már több mint húsz éve, s épp kocsijába készült beszállni, amikor a támadás érte - tette hozzá. Közlése szerint a helyi roma önkormányzat és a szomszédok értesítették a rendőrséget. 

Balogh Mihály elmondta azt is, hogy a férfi szomszédja egy nagy fekete autót látott, amelyből egy magas férfi szállt ki. Hozzátette: nem sokkal később a szomszéd egy nagy dörrenést hallott. A helyi romák a rendőrök kiérkezéséig biztosították a helyszínt - fogalmazott. 

Elmondása szerint a mentők mintegy húsz percen keresztül próbálták újjáéleszteni a férfit sikertelenül. A lövés mellkason érte az áldozatot, vélhetően a szívét is megsértette, a lövedék végül a garázsajtóba fúródott - tette hozzá. 

Balogh Mihály közlése szerint a rendőrség sürgősségi igazságügyi hatósági boncolást rendelt el, amelyet Debrecenben fognak elvégezni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!