Levegővel hajtott autó - Vas megyei fiatalok környezetbarát járművet terveztek (videóval)

Oszkó - A fura, nem mindennapi járgány legtalálóbb elnevezése: pneumobil. Ugyanis a jármű pneumatikusan, sűrített levegővel működik, nem használ kőolajszármazékokat, nem bocsát ki káros anyagot, motorjában nincs égés, működéséhez csakis levegőre van szükség.

Vas Népe

Nem egészen egy éve három vasi fiatalember elhatározta, hogy építenek egy négykerekű járgányt, amely környezetbarát technológiával, belső égésű motor nélkül fog működni. Az ötlet és a tervezés nagy részét Léber Szabolcs végezte, a kivitelezésben Hajas István és Mészáros Attila segédkezett, Szentgyörgyi Oszkár pedig a jármű menedzselésével foglalkozik. Maga a jármű egy Vas megyei községben, Oszkóban készült. A csapat négy tagja közül valamennyien a győri egyetemen diplomáztak gépészmérnökként, egy fő kivételével, aki még jelenleg is kereskedelem- és marketingtanulmányokat folytat. Az ihletet az idén már negyedik éve megrendezett Alternatív Hajtású Járművek Versenye jelentette, melyet a győri Széchenyi István Egyetem szervezett.



Az alkotók és környezetkímélő autójuk - Fotó: Garai Antal 'Atom'

Az ilyen jellegű versenyen a legkülönbözőbb környezetbarát autók indulnak: elektromos, napelemes, hibrid, hidrogénhajtású, levegővel vagy akár krumplival működők. A fiatalok már a kezdetektől ott voltak nézőként az összemérettetéseken, és a nem mindennapi járgányok láttán elhivatottságot éreztek, hogy saját maguk is készítsenek egy olyat, ami még azon csodajárgányok szürkeségéből is képes lesz kitűnni. 2008-ban el is készültek a mostani járgányuk elődjével, idén pedig a most bemutatott Pneumobillal.

A gép működés közben

A jármű sűrített levegővel működik. A légköri nyomás 150-200-szorosára összesűrített levegőt magasnyomású tartályokban tudjuk tárolni. Az autó levegős rendszere ennél jóval kisebb nyomást képes elviselni, ezért ezt a nyomást 8-10 barra le kell redukálnunk. A jármű szíve  a négy darab, az ipari pneumatikában használatos légmunkahenger. Ezekről a hengerekről tudni kell, hogy ha például egy ember emelőerejéhez hasonlítjuk erejüket, akkor körülbelül 150 kg-ot tudnak felemelni egyenként. A hengerekben nem robbanás történik, csupán a magasnyomású levegő a normál légköri nyomásra tágul ki, és közben munkát végez  árulta el nekünk Léber Szabolcs. Ezt az egyenes vonalú mozgást forgó mozgássá a hétköznapi autókban is használatos főtengelyhez hasonló forgattyús tengellyel oldották meg. A motor egy direkt lánchajtással hajtja a kereket.



Az autót sűrített levegővel lehet működtetni

A motort, a léghengereket a magasnyomású palackból levegővel kell táplálni, illetve szellőztetni a megfelelő időben a megfelelő helyen. Igazából az egyik legnehezebb kihívást ez jelentette, egyrészt azért, mert nem szerettünk volna semmiféle veszélyes anyagot, például akkumulátort  alkalmazni a járművön, ezért nélkülöztük az elektronikus vezérlést. A jármű tehát abszolút környezetkimélő, 100%-ban mechanikus működésű. A motort, a vázszerkezetet és minden felépítményt teljesen egyedileg gyártott a szorgos kis csapat, technikai háttér nélkül. A pneumatikus alkatrészeket egy pesti-egri cég biztosította. A jármű végsebessége körülbelül 30 kmh, nyomatéka akár 200 Nm.

2009 áprilisában a IV. Alternatív Hajtású Járművek Versenyén Győrben, Ultrakönnyű Tanulmányautó Kategóriában első helyezést értek el. Néhány héttel később Egerben, a II. Bosch Rexroth Pneumobil Versenyen, 30 sűrített levegővel működő csapat közül a gyorsasági versenyszámban harmadik legjobbak lettek. Szabolcs nagyon fontosnak tartja, hogy a jármű létrehozásakor nem csupán a versenyzés lebegett a szemük előtt, hanem az alternatív hajtásmódok népszerűsítése is.



A fiúk szerint van jövője ennek a technológiának

Napjainkban az autózás, a különböző járművek használata már nem luxus, a mindennapi élet fenntartásához elengedhetetlen. Ezek a belső égésű motorokkal működő gépek óriási mennyiségű káros anyaggal rombolják környezetünket, aminek már egyre jobban érezzük negatív hatását mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból. Elengedhetetlen, hogy rövid időn belül környezetbarát járművek kezdjék felváltani a mostani emisszió-gyárakat. Sokan kérdezik, hogy a mi autónk alkalmas lehet-e majd erre a feladatra. Azt kell, hogy mondjam, hogy a mostani formájában természetesen nem, de mindenképp  a sűrített levegőé a jövő.



"Kicsit szögletes, kicsit pici, de a mienk"

Napjainkban, az elektromos járművek felvirágoztatásának korszakában ez furcsán hangzik, de szakmai szemmel látnak benne realitást a fiatalok: A mi autónk egy prototípus, egy jól működő kísérleti alany, egy nagyon stabil kiindulási pont a jövőre nézve. Ezt a kísérletezést, fejlesztést komolyabb mederbe szeretnénk terelni, jelenleg is tárgyalunk több céggel, illetve intézménnyel. Érdemleges, komoly eredmény produkálásához megfelelő technikai háttér és maximális, csak az adott feladatra koncentrálni tudás szükséges. A négyfős csapat nem titkolt célja: a gyerekcipőben járó alternatív járművekkel maximálisan helyettesíteni napjaink autóit. Legyen szó akár hatótávolságról, végsebességről, tankolási időről vagy akár költséghatékonyságról. Ami biztos, a most bemutatott tervezőgárda a közös társadalmi szerepvállalásban látja a megoldást, és igyekszik minél több rendezvényen bemutatni fura járgányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!