Líbia: az ENSZ evakuálta munkatársait Tripoliból

Az ENSZ bejelentette vasárnap, hogy Tripoliból evakuálta munkatársait a fővárosban uralkodó helyzet miatt.

MTI

A líbiai felkelők arról adtak hírt, hogy kormányerők tűz alá vették Miszráta kikötőjét, s harcok dúlnak a líbiai-tunéziai határ mentén, Dehiba városnál.
   
Stephanie Bunker, az ENSZ humanitárius segélyeket koordináló hivatalának szóvivője elmondta, hogy 12 külföldi munkatársuk Tunéziába távozott Tripoliból. A különféle ENSZ-intézmények képviselői röviddel azután érkeztek Tripoliba, hogy Valérie Amos, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főtitkárhelyettese április 10-én megállapodást írt alá a líbiai kormánnyal, amely engedélyezte tevékenységüket.
   
Bunker elmondta, hogy a kitelepítésről szóló döntés nem vonatkozik a helyi munkatársakra, sem a Bengáziban lévő külföldi ENSZ-személyzetre.
   
Líbiai felkelők arról számoltak be, hogy a kormányerők vasárnap lőni kezdték a felkelők kezén lévő Miszráta kikötőjét, miközben egy segélyhajó szállítmányát rakodják ki.
   
"Grad rakétákat használnak, megcélozva közvetlenül a kikötőt" - mondta Ahmed Hasszán szóvivő.
   
A tunéziai hivatalos hírügynökség arról számolt be, hogy vasárnap két lövedék csapódott be dél-tunéziai területre, 300 méterre a határtól. A tunéziai fél lezárta a határt ennek nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!