Licit a károsultakért - szerda reggeltől!

A Vas Népében kedden meghirdetett aukció - amelyben ismert emberek, közösségek ajánlottak fel árverésre tárgyakat - technikai okok miatt szerdán reggel indul.

Merklin Tímea

Látogatóink tehát szerdától, a honlapunk főoldalán található hirdetésre kattintva licitálhatnak a tárgyakra. Az on-line árverésből befolyt összeggel az árvízkárosultakat támogatjuk.

A felajánlott tárgyak listáját ide kattintva már megtekinthetik!


A Pannon Lapok Társasága érzékenyen reagált a civil kezdeményezésre: megszervezte a felajánlott tárgyak jótékonysági árverését.
A liciten honlapunkon keresztül lehet résztvenni, ahonnan egy banner által (jótékonysági akció címszóra kattintva)  jutnak el a látogatók a Vatera oldalra.

VAS MEGYÉBEN  Kovács Gábor, a Szombathelyen élő faszobrász ötlete indította el az árvízkárosultak megsegítésére az akciót: két faragott fa autója közül az egyiket árverésre ajánlotta. A  licit végösszegét az árvízkárosultaknak szeretné adományozni.

Az autó faragott váza alatt egy tricikli rejtőzik, mint lassú jármű akár forgalomba is helyezhető. Kidolgozott helye van benne elektronikának, napelemeknek, amelyekkel mozgásba hozható. Az árverésen elektronika és napelemek nélkül szerepel, mint faszobor. A kőkorszaki szakik járgányaihoz hasonlatos autó alkalmazható dísze lehet családi ház kertjének, udvarának, játszhatnak benne, vele gyerekek.

A kikiáltási ára 500 ezer forint. Ehhez csatlakozott  R. Horváth Ildikó festőművész, grafikus Vágyad nyiló virág című festményével. A kép egy sejtelmes érzés átalakulását, kibontakozását fogja meg szép színekkel. (Alapár: 20 ezer forint)

Torjay Valter festőművész, grafikus három monotípiát ajánlott fel jótékony célra. A csökönyös szamár  hangulatos zsánerkép. A névtelen vár című kép egy  romantikus mű. Az Alkony című monotípia az ember és a táj kapcsolatát harmonizálja. A grafikák alapára: 10 ezer forint.
 
A DUNAÚJVÁROSI HÍRLAPON keresztül az árvízkárosultakért szervezett on-line licitre eddig az alábbi felajánlások érkeztek: a DAB jégkorongcsapatától: acélbikás póló a játékosok aláírásával; Rosta Miklós kézilabdázó válogatott meze, amelyben a hétvégén a főiskolai világbajnokságon a magyar válogatott szövetségi kapitányaként szerepelt;  Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész két grafikája; Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapatának melegítője, amit az idén bajnoki címük megvédésekor viseltek. A Dunaújvárosi Borbarát Klub egy 2005-ös évjáratú Bock Royal Cuvée-vel járult az akcióhoz.

A FEJÉR MEGYÉBŐL érkezett felajánlások: Az Albacomp kosárlabda csapata felajánlott egy Dávid Kornél által aláírt mezt (kikiáltási ár 50.000 forint), valamint egy Albacomp-mezt és nadrágot a csapat tavalyi szereléséből (50.000 forint). A Videoton labdarúgó csapata egy a játékosok által aláírt mezt vagy labdát ajánl fel (50.000 forint). A Sapa Fehérvár jégkorongozói egy, a bajnokcsapat tagjai által aláírt pólót ajánlottak fel (ár 25.000 forint).

ZALA MEGYÉBŐL a következő felajánlások érkeztek: a ZTE Football Club felajánlásaként egy labda az Európa-ligába bejutott focicsapat tagjainak aláírásával (50 ezer forint). A Zalakerámia ZTE KK felajánlásaként egy Errea márkájú póló, amelyet Pármában készítettek, kifejezetten a bajnok ZTE KK játékosainak, rajta a Hungarian Champion felirattal (50 ezer forint). Poszter a bajnok Zalakerámia ZTE KK tagjairól, a játékosok aláírásával (10 ezer forint).  Poszter a bajnok Zalakerámia ZTE KK tagjairól, a játékosok aláírásával (10 ezer forint). 

Egy különleges ajánlattal kereste meg a Veszprémi Napló szerkesztőségét egy alsóörsi olvasó, Sárközy Attila. Féltve őrzött kincseit, az Aranycsapat számos tagja által dedikált könyveket ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!