Lövöldözés Alsóörsön: átveszi a nyomozó ügyészség az ügy aktáit

Több emberen, részben hivatalos személy ellen, hivatalos eljárás közben elkövetett emberölés megalapozott gyanújával veszi át az alsóörsi lövöldözéssel kapcsolatos bűncselekmény nyomozását a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrségtől - tájékoztatta Keresztes Imre főügyész az MTI-t csütörtökön.

MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön veszi át a rendőrségtől a két halálos áldozatot követelő Veszprém megyei támadással kapcsolatos ügy aktáit, és a további eljárást is a nyomozó hatóság folytja le.
   
Keresztes Imre főügyész azzal kapcsolatban, hogy a lövöldözés után megtalált, külföldi rendszámú fekete autóban lévő holttest a feltételezett elkövetőé lehetett-e, nem tudott válaszolni, mondván az ügy teljes részleteit még nem ismerik.
   
A főügyész tájékoztatása szerint várhatóan csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatón ismertetik a nyomozás eddigi eredményét.
   
A 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön. Szerdára virradóra rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak, és az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre, amelynek következtében azonnal meghalt.
   
A lövöldözésben az autó egyik 21 éves utasa szintén életét vesztette, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.
   
A feltételezett elkövető holttestét, szerda délben, a bűncselekmény helyszínétől néhány kilométerre, egy erdős területen találták meg. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyver is volt, köztük olyan, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként. A férfi öngyilkos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!