Magyar drogfutárt fogtak Paraguayban

A testére erősített övekben és a gyomrába rejtett kapszulákban próbált meg kokaint csempészni Paraguayból Madridba egy magyar férfi, akit hétfőn vettek őrizetbe a legnagyobb paraguayi repülőtéren - adta hírül egy paraguayi hírportál kedden.

MTI

Az E. Zoltánként azonosított, 35 éves férfi összesen 471 gramm kokaint erősített a testére, s a röntgeneredmények igazolták, hogy a gyomrában is volt néhány kokainnal teli kapszula, amelyek az orvosok szerint pár órán belül szivárogni kezdtek volna.
   
Az eredetileg kőművesként dolgozó Erdélyire idegessége és szokatlanul nehézkes mozgása miatt a csomagleadásnál figyeltek fel a kábítószer-ellenes hatóság munkatársai. Erdélyit és a drogot a kábítószer-ügyosztály irodájába szállították.
   
Az ügyben nyomozók szerint a férfit Spanyolországban szervezték be és képezték ki a "munkára". "Ő is egyike annak a számos bevándorlónak, akiket a bűnszervezetek arra használnak, hogy Amerikából Európába szállítsanak drogot" - mondták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!