Magyar futball és nemzetközi szint: DVSC - Lyon 0:4

Budapest - A Debrecen 4-0-ás vereséget szenvedett az Olympique Lyontól a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 2. fordulójában kedden, a Puskás Ferenc Stadionban.A francia együttes hamar eldöntötte az összecsapást, hiszen Källström, Pjanic és Govou találataival már a félidőre háromgólos előnyre tett szert.

MTI


A Debrecen így két mérkőzés után pont és rúgott gól nélkül áll a Liverpoolt a Fiorentinát, és a Lyont felvonultató négyesben. A hajdúsági csapat a 3. fordulóban október 20-án a Fiorentinát fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

DVSC-Olympique Lyon (francia) 0-4 (0-3). Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, v.: Tom Henning Övrebo (norvég)
Gólszerző:
Källström (3.), Pjanic (13.), Govou (24.), Gomis (52.)
Sárga lap: Szakály (58.), illetve Gonalons (68.)

DVSC: Vukasin Poleksic - Bodnár László, Komlósi Ádám, Fodor Marcell, Leandro - Szakály Péter (Dombi Tibor, 85.) - Czvitkovics Péter, Varga József, Kiss Zoltán, Laczkó Zsolt (Rudolf Gergely, a szünetben) - Adamo Coulibaly
Olympique Lyon: Hugo Lloris - Anthony Reveillere, Cris, Jeremy Toulalan, Aly Cissokho (Timothee Kolodziejczak, 78.) - Francois Clerc, Miralem Pjanic (Maxime Gonalons, 57.), Jean Makoun, Kim Källström - Sidney Govou, Bafetimbi Gomis (Ederson, 54.)

I. félidő:

3. perc: Pjanic váratlanul nem közvetlenül a kapu elé adta be a labdát a bal oldali szögletből, hanem lövésre Ka:llströmhöz ívelt, aki 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).
13. perc: Pjanic 22 méteres szabadrúgásból a jobb alsó sarokba csavarta a labdát (0-2).
24. perc: Pjanic bal oldali szögletét Govou 6 méterről a rövid sarokba csúsztatta (0-3).
34. perc: Megvolt a Debrecen első kapura lövése: Czvitkovics 20 méteres jobb alsó sarokba tartó bombáját Lloris védte.
42. perc: Govou szerzett labdát a debreceni büntetőterület bal oldalán, majd azonnal lövőhelyzetbe került, de Poleksic védeni tudott. 
45+1. perc: Ka:llström bal oldali beadása után a túloldalon érkező Clerc azonnal lőtt, de a labda a jobb alsó sarok mellett suhant el nem sokkal.

II. félidő:

52. perc: Gomis sprintelt egy hosszú indításra, majd fejjel eltolta a labdát a kapujából rosszul kifutó Poleksic mellett, végül a menteni igyekvő védő felett a hálóba emelt (0-4).
55. perc: Rudolf 20 méteres bombáját Lloris a keresztléc alól szögletre tolta.
64. perc: Clerc ugratta ki Govout, aki hatalmas helyzetben Poleksicbe lőtte a labdát.
87. perc: Czvitkovics erős lövését Lloris majdnem "bevédte", de végül hárított.

A debreceni szurkolók egy külön erre a mérkőzésre "címzett" zászlóval fogadták a magyar csapatot, amely igencsak megilletődötten kezdte a meccset. Ezt kihasználva a vendégek a svéd Källström révén az első adandó alkalommal bevették Poleksic kapuját Pjanic szöglete után. A zavar később sem múlt el, a hajdúságiak érezhetően lassan futballoztak, de játékukba így is rengeteg pontatlan átadás csúszott, s ezekre kíméletlenül lecsaptak a franciák, akik ezekből indították gyors akcióikat. Csak idő kérdése volt az újabb gól, s ha nem is egy eladott labda után vezetett akcióból - Pjanic szabadrúgásból volt eredményes -, de növelték előnyüket.
    
Amíg Angliában a Loki méltó partnere volt a Liverpoolnak, addig ezen a meccsen meglátszott az osztálykülönbség: a Lyon gyorsabb, és precízebb volt. A franciák bár fölényben futballoztak, veszélyt mégis leginkább csak rögzített helyzetekből okoztak, de azokkal nagyon meggyűlt a baja a DVSC-nek, ugyanis a harmadik vendéggól ismét Pjanic szögletét követően született. A háromgólos hátrány ellenére a közönség maximális támogatását és biztatását élvező Debrecen először a 34. percben dolgoztatta meg Llorist - igaz a Lyon ekkor már érezhetően elégedett volt az eredménnyel.
    
A szünet után nagyobb lendülettel kezdett a Debrecen, voltak is veszélyes támadásai, azonban a vendégek stabilan védekeztek, majd egy újabb góllal lehűtötték a kedélyeket. Ezt követően Puel azonnal lehívta a pályáról csapata két legjobbját, Pjanicot és Gomist, jelezve, hogy innentől a Lyon már nem erőlteti a támadásokat. A Debrecen viszont becsülettel az utolsó percig küzdött a szépítésért felvállalva azt, hogy így nagyobb területet ad a vendégeknek kontrázni. Bár mindkét félnek voltak lehetőségei gólszerzésre, az eredmény már nem változott. A lefújást követően a szurkolók hatalmas tapssal köszönték meg a Debrecennek, hogy az utolsó percig küzdött az első BL-gólért.

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője: - Nagyon megfogta a csapatot a 3. percben kapott gól, majd tíz perccel később még egy következett, ettől kezdve pedig pontatlanná vált a játékunk, s a Lyon könnyedén érvényesíthette az akaratát. A második félidőre sikerült magunkat összeszedni, de sajnos ezt a játékrészt sem kihoznunk döntetlenre, vagy akár győzelemre. De tudtuk, hogy a Lyon jobb csapat, így csak gratulálni tudunk neki, a célunk pedig az, hogy legközelebb a Fiorentina ellen szorosabb meccset játszunk.

Claude Puel, az Olympique Lyon vezetőedzője: - Azzal, hogy korán sikerült betalálnunk, jelentősen megkönnyítettük a dolgunkat, de továbbra is úgy gondolom, jó csapat a Debrecen. Ezt be is bizonyította, hiszen játékosai az utolsó percig próbálkoztak, egy pillanatig sem adták fel a meccset, ez pedig nagyon becsülendő, s később ebből sokat profitálhatnak, akár még ebben a mostani BL-kiírásban is".


További eredmények: 
    
E csoport:

Fiorentina (olasz)-Liverpool (angol) 2-0 (2-0)
Gól:
Jovetic (28., 37.)

 Az állás: 1. Olympique Lyon 6 pont, 2. Fiorentina 3 (2-1), 3. FC Liverpool 3 (1-2), 4. Debrecen 0

F csoport:

FC Barcelona (spanyol)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-0 (1-0)
Gól:
Messi (25.), Pedro (76.)

Rubin Kazany (orosz)-Internazionale (olasz) 1-1 (1-1)
Gól:
Dominguez (11.), illetve Stankovic (27.)
Kiállítva: Balotelli (60., Internazionale)
    
Az állás: 1. FC Barcelona 4 pont, 2. Dinamo Kijev 3, 3. Internazionale 2, 4. Rubin Kazany 1   

G csoport:

Unirea Urziceni (román)-VfB Stuttgart (német) 1-1 (0-1)
Gól:
Varga (48.), illetve Tasci (5.)

Glasgow Rangers (skót)-FC Sevilla (spanyol) 1-4 (0-0)
Gól
: Novo (88.), illetve Konko (50.), Adriano (64.), Luis Fabiano (72.), Kanouté (74.)
   
Az állás: 1. Sevilla 6 pont, 2. VfB Stuttgart 2, 3. Unirea Urziceni 1 (1-3), 4. Glasgow Rangers 1 (2-5)

H csoport:

Arsenal (angol)-Olympiakosz Pireusz (görög) 2-0 (0-0)
Gól:
van Persie (78.), Arsavin (86.)

AZ Alkmaar (holland)-Standard Liege (belga) 1-1 (0-0)
Gól
: El Hamdaoui (48.), illetve Traoré (91.)
    
Az állás: 1. Arsenal 6 pont, 2. Olympiakosz 3, 3. Standard Liege 1 (3-4), 4. AZ Alkmaar 1 (1-2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!