Magyar-svéd: a jobb csapat nyert

Budapest - Ismét szegényebbek lettek egy álommal a magyar futballszurkolók: válogatottunk 2:1-re kapott ki Svédország legjobbjaitól.

Tóth Gábor

Az első pofont rögtön a kezdésnél megkapták a magyar drukkerek: válogatottunk tulajdonképpen igazi csatár nélkül állt ki. Ennek megfelelően a svédek rögtön átvették az irányítást, és már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést. Az erősebb, gyorsabb vendégek a folytatásban is uralták a meccset, több helyzetet is kidolgoztak. Ellentétben a mieinkkel, akik távoli lövésekkel, beívelésekkel próbálkoztak - a lehető legcsekélyebb sikerrel.

Fordulás után Torghelle személyében legalább lett magyar csatár a pályán, de a rendkívül szervezetten futballozó svédeket ez nem zavarta - olyannyira nem, hogy két kapufát is lőttek. Aztán a 78. percben egy jóindulatúan megítélt büntetőből Huszti egyenlített. A játék képét, a labdabirtoklást, a helyzetek számát tekintve óriási szerencse - bravúr - lett volna az egy pont megszerzése is. De a fellelkesült magyar csapat ekkor már a győzelmet akarta kicsikarni - érthetetlen, hogy miért nem elégedtünk meg a döntetlennel. A 94. percben Gera ismét egy rossz beíveléssel vétette észre magát, amiből kontrát indítottak a svédek. Az előreívelt labdának Tímár alászaladt, így Ibrahimovic egyedül törhetett kapura. A kapujából kétségbeesetten kirontó Babos próbált felszabadítani, ám estében a svéd támadóba rúgta a labdát, akiről a hálóba pattant a játékszer... Olyan hiba után, amit Gera, majd tetézve a bajt Tímár elkövetett, talán még egy megyei II-es mérkőzés után is felelősségre vonják a focistákat.

A magyar válogatott küzdött, hajtott, de ennél több pozitívum nem mondható el a Koeman-tanítványokról. A jobb csapat nyert, az amelyik többet tett a sikerért. Érdekes: amíg például Dzsudzsák és Hajnal villog klubcsapatában, addig azt a teljesítményt a válogatottban megközelíteni sem tudja. Komoly probléma, hogy neves ellenfelet tétmeccsen már évek óta nem vertünk meg. Ugyanakkor még nincs semmi veszve: szerdán fogadjuk a portugálokat. Egy magyar győzelem esetén ismét kezdhetünk álmodozni Dél-Afrikáról, a világbajnokságról.

A csoport másik mérkőzésén: Dánia-Portugália 1:0. A szerdai program: Málta- Svédország, Albánia-Dánia, Magyarország-Portugália.

A csoport állása: 1. Dánia 17 pont, 2. Magyarország 13, 3. Svédország 12, 4. Portugália 10, 5. Albánia 6, 6. Málta 1.

Magyarország-Svédország 1:2 (0:1). - Budapest, Puskás-stadion, 42 ezer néző, világbajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés, vezette: Rizzoli (olasz).

Magyarország: Babos - Szélesi, Gyepes, Juhász (Tímár, 63.), Halmosi - Gera, Vadócz, Hajnal (Buzsáky, 84.), Dárdai (Torghelle, 45.), Dzsudzsák - Huszti. Szövetségi kapitány: Erw Koeman.

Svédország: Isaksson - Nillson, Mellberg, Majstorovic, Safari - Elm, Svennson, Kllström, Holmén (Hysen, 85.) - Ibrahimovic, Elmander (Berg, 75.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbck.

Gólszerzők: Huszti (78., 11-esből), illetve Mellberg (8.), Ibrahimovic (94.).

Sárga lap: Dárdai a 31., Gera a 81., illetve Svennson a 22., Mellberg a 81. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!